dzisiaj przy swoim silniku ABD zauważyłem plastikową zatyczkę a pod nią otwór, który jak się domyslam powinna zatykać. Gdzie to jest? jest kopulka, pod nia gumowe weze wchodzą do silnika a pod nimi własnie ten otwor. Co najwazniejsze to jest otwarty i jak silnik pracuje to widać przez niego jakies szybko poruszajace sie elementy.
Pytanie zatem czy ktos wie co to za otwor i najwazniejsze czy moze pozostac otwary?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kolego to jest otwor do ustawiania zaplonu!!! pod nim kreci sie kolo zamachowe:) na krotka chwile moze byc otwarte ale lepiej poszukaj uzywki na szrocie albo allegro koszt nie duzy
bo jakis syf ci sie tam dostanie i problem ze sprzeglem bedzie 
bo jakis syf ci sie tam dostanie i problem ze sprzeglem bedzie 
-

Goral1985 - Badacz tematu
z korkiem nie ma problemu, bo on jest zamocowany do otworu, poprostu nie jest wsadzony. Ale skoro mowisz zeby zatkac to tak zrobie. Dzieki za blyskawiczna odpowiedz!
-

piotrekb83 - Czytacz
Czy z tego otworu może lecieć olej?? bo mam problem ze nie mam tego korka:/ i nigdzie nie mogę go dostać, i mam tez pytanie gdzie moge znaleźć taki korek, czy ma on jakaś nazwę??
- huckelberry
- Berbeć
\huckelberry napisał(a):Czy z tego otworu może lecieć olej?? bo mam problem ze nie mam tego korka:/ i nigdzie nie mogę go dostać, i mam tez pytanie gdzie moge znaleźć taki korek, czy ma on jakaś nazwę??
U kumpla pasował korek od taniego Wina

-

K@mil - POMOCNIK

Ha HAHA od wina raczej się nie nadaje jak wleci tam jakiś syf to spory koszt, znalazłem 2 takie korki na szrocie, jakby ktos potrzebował mam jeden w zapasie.
pozdrawiam
pozdrawiam
- huckelberry
- Berbeć
huckelberry napisał(a):Ha HAHA od wina raczej się nie nadaje jak wleci tam jakiś syf to spory koszt, znalazłem 2 takie korki na szrocie, jakby ktos potrzebował mam jeden w zapasie.
pozdrawiam
Jak ktos zalozy go w głową, delikatnie przytnie to bedzie lepiej sie trzymał niż oryginał

-

K@mil - POMOCNIK

• Strona 1 z 1