Nie wiem czy to dobiega z silnika, pisk paska zupełnie inny. Może ktoś miał podobnie i podzieli się wskazówkami zanim zaprowadzę mojego niemca do warsztatuModerator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
piszczy? gwiżdze ?
Todziwnu problem ale oprócz zwykłej pracy silnika na niskich obrotach słychać gwizd uależniony od głębokości wciśniecia gazu. Ciężko mi go opisać najbardziej przypomina F1 tyle że ciszej nie przeszkadza w zwykłej jeździe nie wiem czy to wina tych deszczów czy coś prosi się o wymianę
Nie wiem czy to dobiega z silnika, pisk paska zupełnie inny. Może ktoś miał podobnie i podzieli się wskazówkami zanim zaprowadzę mojego niemca do warsztatu
Nie wiem czy to dobiega z silnika, pisk paska zupełnie inny. Może ktoś miał podobnie i podzieli się wskazówkami zanim zaprowadzę mojego niemca do warsztatu-

gaceq - Badacz tematu
ostatnio ludzie mają problemy podobne do moich. U mnie przed wymianą właśnie pompy wody przy nie rozgrzanym silniku słyszałem taki gwizd, który nasilał się po wciśnięciu mocniej gazu. Pompa była już mocno zużyta i mechanik powiedział, że dziwi się, że nie ciekło z niej jeszcze. Koszt 75 PLN
-

Liuxus - Czytacz
ja mam dokładnie to samo u siebie tylko ze pisk słychać na 5biegu i im mocniej wciskam gaz tym bardziej jęczy wydaje mi się tak jakby z wtrysku to się wydobywało
-

Szyszka1981 - Czytacz
u mnie piszczeć dopiero po wymienieniu paska rozrządu i pompy wody i pisk zaczyna sie ok 1800 obr a powyżej 2000 obr pisk sie kończy mechanik mi powiedział że to może wina za mocno napietego paska rozrządu poluzował troche ale dalej to samo 

- PabloSBT
- Members
u mnie zaczyna sie ten pisk od predkosci powyżej 80 na piatym biegu a na kazdym innym nic nie słychac po puszczeniu gazu jest cisza
-

Szyszka1981 - Czytacz