Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
piszcząca kontrolka oleju
witam moj problem jest podobny niz te na forum lecz nieco sie rozni otoz wymienilem dzis olej plus filtr jak zapale auto wszystko chodzi jak powinno ale ja przegazuje z dwa razy do 4 tys to odrazu mruga i piszczy kontrolka oleju dodam ze jeszcze dzisiaj jak wracalem z pracy bylo ok dopiero jak zalalem nowy olej
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 AGG
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Przemo90 posiadasz dwa czujniki oleju , 1 zaraz nad filtrem oleju wysokiego ciśnienia , drugi w głowicy niskiego jak pamiętam taka kolejność
. Sprawdź czy podczas wymiany filtra nie wypiął się przewód generalnie chodzi o czujnik wysokiego ciśnienia czyli przy filtrze , lub czy nie jest uszkodzony (często cieknie z niego olej przy wsuwce przewodu ). Wiem że wiele osób powiedziało by sprawdź ciśnienie manometrem ale ja z reguły pierw sprawdzam czujniki gdyż zazwyczaj albo urywa się przewodzik , podcieka czujnik , lub po prostu już się wysłużył . A w najgorszym scenariuszu jeśli nie pomoże wymiana czujnika to masz na zapas czujnik i pozostaje zmierzenie manometrem.
Ps. Ale nie załamuj się wydaje mi się że przewód lub czujnik .
Pozdrawiam
. Sprawdź czy podczas wymiany filtra nie wypiął się przewód generalnie chodzi o czujnik wysokiego ciśnienia czyli przy filtrze , lub czy nie jest uszkodzony (często cieknie z niego olej przy wsuwce przewodu ). Wiem że wiele osób powiedziało by sprawdź ciśnienie manometrem ale ja z reguły pierw sprawdzam czujniki gdyż zazwyczaj albo urywa się przewodzik , podcieka czujnik , lub po prostu już się wysłużył . A w najgorszym scenariuszu jeśli nie pomoże wymiana czujnika to masz na zapas czujnik i pozostaje zmierzenie manometrem.
Ps. Ale nie załamuj się wydaje mi się że przewód lub czujnik .
Pozdrawiam
Mój były goferek
moj-golf/golf-mk3-2-0-16v-abf-by-lucek777-t63414.html
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
-

Lucek777 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Lucek777 zrobilem tak jak powiedziales i okazalo sie ze w czujniku na filtrze złamał sie konektor na kabelku pewnie uszkodzilem to jak zdejmowałem filtr dlatego plusik dla ciebie 

2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 AGG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Spoko , najważniejsze że już po usterce 
Mój były goferek
-

Lucek777 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mam pytanie co do czujników. Sprawdzam je od paru dni i próbuję różnych kombinacji. A więc tak czujnik z głowicy - po ściągnięciu konektora zauważyłem, że jest w oleju. Wyciek minimalny bo nic innego nie było uwalone w oleju. Po podłączeniu bezpośrednio do masy i odpaleniu silnika kontrolka oleju pali się non stop. Ok wpinam z powrotem na miejsce. Teraz pora na czujnik wysokiego ciśnienia. Podpinam pod masę i odpalam. Jest ok. Zrobiłem z 10km i nie piszczał (wcześniej w przedziale 2-3 tys obrotów odzywał się bardzo często). Potem wracam dalej z podpiętym do masy, a on się odzywa jak wcześniej. Co to ma być? To już chyba ewidentnie coś z elektroniką?
[ Dodano: 2013-05-14, 01:39 ]
Ok doszedłem. Czujniki były odwrotnie wkręcone i przewody źle podłączone (wszystkie były czarne, a wiązka z MFA, której mój golfik nie posiada). Mam nadzieję, że będzie już dobrze. Dziś podczas przejażdżki w końcu cisza
[ Dodano: 2013-05-14, 01:39 ]
Ok doszedłem. Czujniki były odwrotnie wkręcone i przewody źle podłączone (wszystkie były czarne, a wiązka z MFA, której mój golfik nie posiada). Mam nadzieję, że będzie już dobrze. Dziś podczas przejażdżki w końcu cisza

-

marcin89 - Czytacz
• Strona 1 z 1