Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pedał gazu ucieka spod nogi
Siemanko. Często podczas jazdy, jak popuszczę troche nogę z gazu to czuję jak pedał sam "chodzi" tam i z powrotem.. Czym to może być spowodowane?
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Pedał gazu ucieka spod nogi
deusiwo napisał(a):Siemanko. Często podczas jazdy, jak popuszczę troche nogę z gazu to czuję jak pedał sam "chodzi" tam i z powrotem.. Czym to może być spowodowane?
Trzeba obejrzec jak wyglada linka przy silniczku krokowym oraz jak chodzi sam silniczek krokowy, bo moze byc ze to wlasnie jego wina
-

K@mil - POMOCNIK

to może być norma - silniczek krokowy podnosi w ten sposób wolne obroty do własciwych. Pytanie czy opórcz tego coś się nie dzieje, np czy wolne obroty nie falują albo czy pedał nie chodzi w czasie jazdy z częciowo wciśnietym gazem - wówczas jak kolega wyżej napisał.deusiwo napisał(a):Czym to może być spowodowane?
- pablomed
- Members
Np. czasami podczas jazdy popuszczam gazu przed zakrętem dajmy na to, ale trochę trzymam to czuję jak mi pedał ucieka, nie zawsze ale czasem to czuć. Na wolnych obrotach sporadycznie pofaluje i tak dziwnie "pryka" (opisałem to w tym http://www.golf3.pl/topics9/dziwna-prac ... t52898.htm temacie),wrażenie mam że te wszystkie dolegliwości powiązane są ze sobą 

-

deusiwo - Members
coś nie tak z układem przepustnicy - jak napisał K@mil, linka musi się blokować. mój wuj też tak miał w cordobie, strasznie irytujące uczucie jak przy spokojnym ruszaniu nagle robiło się powietrze pod prawą nogą
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Sorki za odkop, ale dopiero teraz do tego zajrzałem, nie ściągałem tego całego, bo potrzebowałem auta na drugi dzień, ale zdjąłem ten plastik i tam było wszystko czyste, przepustnica luźno chodzi, linka też raczej okej i nie wiem co by z tym mogło być
dodam, że od zakupu auta wydaje mi się jakby silnik trochę osłabł, czasami jade i po obrotach i odgłosie silnika by sie wydawało że powinienem jechać szybciej, a strasznie sie wlecze..
dodam, że od zakupu auta wydaje mi się jakby silnik trochę osłabł, czasami jade i po obrotach i odgłosie silnika by sie wydawało że powinienem jechać szybciej, a strasznie sie wlecze..-

deusiwo - Members
• Strona 1 z 1