Panowie mam w dalszym ciągu problem z moim pseudosamochodem. Gaśnie nie tzryma obrotów przy hamowaniu.. Po pewnym czasie nie mogę nawet ruszać ze skrzyżowania bo ja wciskam gaz a on tak jakby sie dławił. Dopiero kilkakrotnie wciskając i puszając gaz rusze (musze pulsacyjnie wciskać pedał gazu) w trasie to musiałem jadąc naciskać noga pedał gazu tak jakbym pompował materac zeby przyśpieszał. Ale jak odłączam akumulator na 5 minut i znowu go podłącze to problem znika na jakiś dzień jazdy, potem spowrotem wraca do "normalnego" stanu. Czy to możliwe ze mam rozwlaony sterownik (komputer) ?
Silnik 1.4 92. rocznik 6o koni. 218tyś. wymieniłem dotychczas:
aparat zapłonowy, kable, świece, pompę paliwa. Patrzyłem na ustawienie potencjometru
Prosze ratujcie ja juz nie chec tego samochodu ...
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
No dobra wszystko fajnie a podłączyłeś się pod kompa żeby sprawdzić czy coś elektronicznego go nie boli? tzw. VAG
Wtedy sprawdzisz czy ECU (komputer) zdycha czy może już zdechł
Wtedy sprawdzisz czy ECU (komputer) zdycha czy może już zdechł
-

marcinkoz2910 - Members
Davinci24 napisał(a):Podłączyłem i pokazał sie bład mieszanki paliwa. Ale po zresetowaniu komputera zniknął.
Sonda
przepływka
lejace wtryskiwacze
zapieczone wtryskiwacze
nieprawidłowe ciśnienie paliwa
uszkodzony przekaźnik pompy paliwa
nieszczelność dolotu
niesczelność wydechu w okolicach sondy
do wyboru do koloru.
Zgaduj zgadula.
[ Dodano: 2009-04-16, 13:23 ]
no i jeszcze pytanie jaki to numer błędu. . .

-

marcinkoz2910 - Members
przepływka w 1,4 odpada
jakbys chciał to mam na zbyciu komp do 1,4 .... ale nie jestem przekonany co tej usterki.
Sprawdź szczelność ukadu dolotowego: uszczelke kolektora ssącego, podstawe monowtrysku, przewody od wspomagania hamulców, i pochłaniacza par paliwa.
jakbys chciał to mam na zbyciu komp do 1,4 .... ale nie jestem przekonany co tej usterki.
Sprawdź szczelność ukadu dolotowego: uszczelke kolektora ssącego, podstawe monowtrysku, przewody od wspomagania hamulców, i pochłaniacza par paliwa.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
ja bym stawiał na uszkodzony tps lub zawór pochłaniacza paliwa
lub niskie ciśnienie paliwa i właśnie pompowanie pedału gazu uruchamiało ciągle funkcje att czyli dodatkową dawkę paliwa w czasie przyspieszania
ale szukaj tego co ci koledzy piszą bo mają racje
lub niskie ciśnienie paliwa i właśnie pompowanie pedału gazu uruchamiało ciągle funkcje att czyli dodatkową dawkę paliwa w czasie przyspieszania
ale szukaj tego co ci koledzy piszą bo mają racje
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
• Strona 1 z 1