Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ostatni ratunek
kolega ma golfa i strasznie kopci na czarno mechanicy mowili ze katalizator itp ale sprawdzalem i to nie to silnik najprawdopodobniej przepala olej tak misie tylko wydaje albo uszczelka pod glowica padla ale wody niebieze a klapa tylko i wydechy cale okopcone takie nawet az resztki sadzy ma ktos pomysl comozna jeszcze zobaczyc bo wyjscie takie caly silnik wymienic ale moze mial joz ktos takie cos i naprawil? moglo sie cos poprostu przestawic gdzies bo znajomy mowil ze moze byc ze auto dostaje zadurzo paliwa
- mietek
- Badacz tematu
Napisz jaki to silnik(symbot, typ) czy ubuwa oleju?? Jeśli tak to ile??
jakie spalanie paliwa??Dynamika itd...
jakie spalanie paliwa??Dynamika itd...
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
mietek, wszystko ładnie pieknie ale co to za motor
waha czy ropólec??bo na czerno kopci dizel.benzyna zazwyczaj tylko na niebiesko lub na biało.....
waha czy ropólec??bo na czerno kopci dizel.benzyna zazwyczaj tylko na niebiesko lub na biało.....-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
jest to 1.8 75 kucy bezyna jezdzi z dynamika niewiem bo ja mam 280 koni a to ma 75 wiec niemam pojecia kopci i drgania ma duze na zimnym silniku jak sie nagrzeje to drgania ustaja ale kopci dalej tylko ze troszke mniej to jest taki strasznie czarny dym i smierdzi mi sie zdaje ze przepalonym olejem oleju nieubywa ani wody moze minimalnie ale olej byl wymieniany i po miechu gorzej wygladal niz umnie po roku
- mietek
- Badacz tematu
A co ma sprzeglo do kopcenia z rury wydechowej?????????? ja mialem podobny problem u siebie i tez sie wystraszylem ze serce goferka mojego pada ale zmienilem olej na gestrzy i najlepszy jaki moglem zalac i cacy jest zero kopcenia nawet jak postoi dlugo.
- czoper
- Czytacz
a sprawdzałeś ustawienie rozrządu?? zapłon sprawdzałeś... jak sprawdzałeś katalizator??-spojzałeś tylko czy widac swiatło przez niego.... pojćcie nim na SKP na analizator spalin i bedzie wiadomo po spalinach co sie dzieje...
a cisnienia sprężania były sprawdzane??
a cisnienia sprężania były sprawdzane??
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
wiesz niesprawdzalem tego bo lampy i takich pierdol niemam a za takie sprawdzanie to unas biora po 100 do 300 euro za wizyte i to tylko ze ci powiedza ze padlo cos bez naprawy wiec ja tu prubuje recznie cos wykombinowac jesli nieda raqdy to tylko inny silnik wchodzi w rachube bo najtaniej wyjdzie takie zycie nic sie nieporadzi zmuszaja nas poprostu zeby niejezdzic golfami to zmowaaa 

- mietek
- Badacz tematu