Witam Koledzy!
Jako że problem w dalszym ciągu nie rozwiązany chcialbym zasięgnąc jeszcze kilku porad, a więc osobiście stawiam na czujnik oleju, gdzieś przy przejechaniu 30 km zaczynają się kłopoty, zapala się lampka oleju i piszczy, pip...pip...pip...parametry jazdy: 5-tka 2000obr/min więc redukuję do czwórki i przestaje piszczeć, obroty powyżej 2500, cisza i spokój, daję 5 bieg i znowu Zonk, wciskam sprzęgło, przygazówka, lece na luzie, cisza i spokój...Stan oleju jest ok, ale olej przydało by sie wymienić, martwi mnie ten czujnik, czytałem że ciężko dopasować taki jaki był orginał, jak sie do niego dobrać, powiedzcie gdzie sie on znajduje, będę próbował wymiany, może pomoże, pytania?
Z góry dzięki za pomoc;]
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sprawdz czy podczas przekrecania kluczka na zaplon na wyswietlaczu km pojawia sie INSPEKCJA
INOO - czynności obsługowe nie są wymagane;
OEL - po przejechaniu 15000 km (przy założeniu, że nie przekroczony został interwał czasowy 1 roku);
IN01 - przegląd roczny (po 12 miesiącach), obejmujący wymianę oleju;
IN02 - przegląd dodatkowy po przejechaniu 30000 km.
Jak cos z tych trzech jest to
musisz to skasowac i powinno byc dobrze
Kasowanie Inspekcji:
INOO - czynności obsługowe nie są wymagane;
OEL - po przejechaniu 15000 km (przy założeniu, że nie przekroczony został interwał czasowy 1 roku);
IN01 - przegląd roczny (po 12 miesiącach), obejmujący wymianę oleju;
IN02 - przegląd dodatkowy po przejechaniu 30000 km.
Jak cos z tych trzech jest to
musisz to skasowac i powinno byc dobrze
Kasowanie Inspekcji:
- Kod: Zaznacz cały
Kasowanie inspekcji odbywa się następująco:
1. Włączyć zapłon
2. Przycisnąć i przytrzymać przycisk X
3. Wyłączyć zapłon
4. Na wyświetlaczu pojawia się "OEL"
5. Przycisnąć przycisk Y do ustawiania minut zegara cyfrowego lub ustawiania zegara analogowego
6. Na wyświetlaczu pojawia się wskazanie "- - - - -"
7. Nacisknać przycisk X
8. Na wyświetlaczu pojawia się "IN 01" lub "INSP-1"
9. Przycisnąć przycisk Y do ustawiania minut zegara cyfrowego lub ustawiania zegara analogowego
10. Na wyświetlaczu pojawia się wskazanie "- - - - -"
11. Nacisknać przycisk X
12. Na wyświetlaczu pojawia się "IN 02" lub "INSP-2"
13. Przycisnąć przycisk Y do ustawiania minut zegara cyfrowego lub ustawiania zegara analogowego
14. Na wyświetlaczu pojawia się wskazanie "- - - - -"
15. Włączyć zapłon
16 Na wyświetlaczu pojawia się wskazanie "IN 00"
17. Wyłączyć zapłon
Guzik X -to ten od przelaczania przebiegu dziennego
Guzik Y- dolny guzik do ustawiania zegarka
-

K@mil - POMOCNIK

Sprawdzę zaraz;]K@mil napisał(a):Sprawdz czy podczas przekrecania kluczka na zaplon na wyswietlaczu km pojawia sie INSPEKCJA
[ Dodano: 2010-06-05, 16:05 ]
Skasowałem, IN00 wyskakuje na starcie, zobaczymy jak w trasie czy zapiszczy? Olej mu dam w poniedziałek swierzy, Dzięki za cynk
-

mazzieh84 - Badacz tematu
stawiam na czujnik miałem tak samo jak u ciebie ... wymiana czujnika pomogła i do tej pory mam spokój.
Pierwsze słyszę zęby skasowana inspekcja pomogła , ja mam cały czas komunikat i nic mi nie mruga piszczy - a jak piszczała mrugała kontrolka to wymieniłem czujnik i po sprawie
K@mil napisał(a):Jak cos z tych trzech jest tomusisz to skasowac i powinno byc dobrze
Pierwsze słyszę zęby skasowana inspekcja pomogła , ja mam cały czas komunikat i nic mi nie mruga piszczy - a jak piszczała mrugała kontrolka to wymieniłem czujnik i po sprawie
-

Legionista - Members
no i pomogło, przez 27 km spokojnej jazdy nic po za radiem nie słyszałem, olej dałem mu nowy, coś jednak jest w tych inspekcjach olejowychLegionista napisał(a):Pierwsze słyszę zęby skasowana inspekcja pomogła
Dzięki za pomoc-

mazzieh84 - Badacz tematu
Witam ja mam to samo...Wymieniłem juz 2 razy czujnik cisnienia oleju..Na taki sam kolor oraz nr fabryczny czujnika.... nie pomogło za 1 razem za 2 tez nie...wymieniełm olej oraz filtr oleju...nic....dalej piszczy przy 2 tys obrotów objawy takie same jak u kolegi powyzej Jutro jade zmierzyc cisnienie oleju......A po przekreceniu kluczyna wyskakuje mi COs takiego 17 02 mrugnie 3 razy i gasnie.....Pomocy
- kantor98
- Czytacz
mazzieh84 napisał(a):coś jednak jest w tych inspekcjach olejowych
Wez to na logike, inspekcje mozesz sobie ustawic dowolnie, Tobie akurat zbieglo sie z walnietym czujnikiem, ktory zapewne jeszcze sie odezwie badz starym olejem, ktory stracil swoje wlasciwosci.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
• Strona 1 z 1