Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Odpalanie
Witam! mam g III 1,4 na gaz, odpalam go zawsze na benzynie, jak silnik jest zimny to odpala spoko, ale jak już się nagrzeje, po przejechaniu kilku kilometrów chociażby to muszę kręcić z 3 razy zanim odpali. Wiecie może czego to wina?
- Amarant
- Berbeć
kolega pisze że zawsze odpala na pb więc co ma do tego gaz? Ja raczej nie pomogę bo sam mam podobny problem z tym że mój golfik (Olek) coś ostatnio dziwnie pali, raz złapie bez problemu a innym razem złapie i zgaśnie, najczęściej tak się dzieje gdy jest zagrzany. Zastanawiam się nad wyczyszczeniem przepustnicy, a może to wina regulatora obrotów biegu jałowego który niektórzy nazywają silnikiem krokowym (chyba błędnie). Nie mam w tej chwili czasu na grzebanie pod maską więc ale jak będę miał to dobrze by było żebym wiedział za co się brać w pierwszej kolejności. Glupio to zabrzmi ale mam nadzieję, że ktoś miał podobny problem i juz go rozwiązał
-

mani51 - Members
ja na początek sprawdziłbym wtyczkę i kable od tps czujnika położenia przepustnicy
bo jak sie ją poluzuje i styka to ecu sie gubi i krokowy zamyka przepustnice
tak miał mój kumpel tylko u niego gaziarz przecioł kabel jak podłanczał i źle zlutował
a mógł baran tylko dokręcić kabelek bez przecinania i to zalac cyną
bo jak sie ją poluzuje i styka to ecu sie gubi i krokowy zamyka przepustnice
tak miał mój kumpel tylko u niego gaziarz przecioł kabel jak podłanczał i źle zlutował
a mógł baran tylko dokręcić kabelek bez przecinania i to zalac cyną
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Witam
Polecam lekturę głównie od stron 93
ale warto sciągnąć i poczytać całość ładny opis dokładne rysunki
http://www.sendspace.pl/file/EDj6oKyK/
sam mam prolem z lekko falującymi obrotami spróbuję sprawdzić wszystkie ustawienia z którymi będę w stanie sobie sam poradzić
Polecam lekturę głównie od stron 93
ale warto sciągnąć i poczytać całość ładny opis dokładne rysunki
http://www.sendspace.pl/file/EDj6oKyK/
sam mam prolem z lekko falującymi obrotami spróbuję sprawdzić wszystkie ustawienia z którymi będę w stanie sobie sam poradzić
- glapsson
- Berbeć
• Strona 1 z 1