Golf III 3drzwiowy silnik 1,6 AEA 75 km. opony 4 x 195/50 r15 jeśli ma to jakieś znaczenie
Jesteście w stanie odczytać czy parametry mojego silnika na biegu jałowym są prawidłowe czy coś na pierwszy rzut oka jest z nim nie tak.
Mam problem ze spalaniem w mieście nie schodzi mi z ok 12l benzyny przy spokojnej jeździe (na ok 6,5 litrach benzyny przejechałem 53 km po mieście, specjalnie jeździłem spokojnie bez niepotrzebnego butowania nie przekraczając 2,5-3 tyś obrotów).
Nie mam problemów z odpalaniem, kopceniem, duszeniem itd. Silnik chodzi ładnie i ogólnie jest w bdb stanie lecz martwi mnie to spalanie jak na ten silnik to jest stanowczo za dużo moim zdaniem.
Załączam parę zdjęć z danymi które skopiowałem z vaga (dane od zdj 2 na rozgrzanym silniku)
Z góry dzięki za pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
stary mialem ten silnik mi tez palil sporo ja jak zalalem za 50zl to robilem 80km
sory za ot ofa na odczycie nie pomoge ale popytaj innych uzytkownikow tego silnika moze sonda?
sory za ot ofa na odczycie nie pomoge ale popytaj innych uzytkownikow tego silnika moze sonda?Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
nie wiem jak w twoim przypadku mowie jak ja mialem ale powiem ci ze kopa jak na ten silnik to mial ja uwazam ze sonda walnieta
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
-

sitek699 - Members
• Strona 1 z 1