.... do ilu wam się silniki kręcą? proszę o szybką odpowiedź....Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ODCIĘCIE ODCINKA
witam... chciałem zapytać czy w golfie gti 16v też tak nisko macie odcięcie? mianowicie rzędu 5,5tyś obrotów na minute? bo aż mnie to zdziwiło
.... do ilu wam się silniki kręcą? proszę o szybką odpowiedź....
.... do ilu wam się silniki kręcą? proszę o szybką odpowiedź....-

koralgols - Czytacz
sprawdź halla. odepnij go i zobacz przy ilu będzie odcinał bez niego, jak nic sie nie zmieni to raczej on jest winowajcą
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Gdzeiś czytałem że początek odcięcia jest przy około 5 tyś obr (wyłącza 1 świecę) a przy ok 6000 tyś wyłącza całkowicie. Także wychodzi ze przy takich obrotach tak ma być. Obroty odcięcia sprawdź na obrotomierzu cyfrowym bo są małe przekłamania z obrotomierzem wskazówkowym
- michaal
- Badacz tematu
michaal napisał(a):Gdzeiś czytałem że początek odcięcia jest przy około 5 tyś obr (wyłącza 1 świecę) a przy ok 6000 tyś wyłącza całkowicie. Także wychodzi ze przy takich obrotach tak ma być.
sry ale to jakieś bzdury. silnik ma ustawioną odcinkę na konkretnych obrotach i ma iść do tych obrotów bez problemu. ja w 2.0 8v mam odcinkę na 6250 wg cyfrowego, z padniętym hallem odcina przy 4500-4800
-

trollu - VIP
abf powinien mieć odcinkę na poziomie 6700, a w starych wersjach nawet ok 7 tyś
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
witam panowie... to znowu ja... a więc sprawa wygląda nstępująco.... jeśli chodzi o ten czujnik halla... okazuje się że to nie on jest winowajcą ani nie aparat zapłonowy... od czego to może jeszcze być?
wide and low on the bass
IT IS NOT A CAR, IT IS.... VW
-

koralgols - Czytacz
podmieniałeś na jakiś inny? podpinałeś auto pod VAGa? byc może coś szwankuje w układzie paliwowym, zapchany filtr paliwa, padające wtryski czy pompa.
ogólnie to nie napisałeś cały czas jaki rok i kod silnika. może czujnik położenia wału szwankuje, chociaż on ma inne objawy
ogólnie to nie napisałeś cały czas jaki rok i kod silnika. może czujnik położenia wału szwankuje, chociaż on ma inne objawy
-

trollu - VIP
podmieniałem na inny.... czujnik położenia wału nie jest przyczyną pompa nowa, wtryski nowe, filt paliwa nowy, rocznik grudzień 96... a kod silnika gdzie sprawdzić?
wide and low on the bass
-

koralgols - Czytacz