Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Obroty spadły
Mam swojego Golfika od jakichś 3 miesięcy. Specjalnie nie zwracałem uwagi na obroty ale wydawało mi sie że w czasie postoju na luzie wynosiło jakieś 900obr/min. Teraz mają około 600obr/min i autem lekko trzęsie. Co mogło się stać?? 

-

Lucas - Badacz tematu
Tez miałem taki problem objawiał się jeszcze tym ze niech ciał zejść z obrotów, okazało się ze był źle zapłon ustawiony.
-

wlodioff - Berbeć
eee zaplon mialem ustawiony 3 dni temu jest ok ale kurde jak jade w trase ok 20 km to dziwnie smierdzi z wydechu tzn miedzy kata a tlumikiem niewiem czy kata niejest trzasniety
help
[ Dodano: 2008-05-24, 15:12 ]
aha wolne obroty to co slyszalem to tylko silniczek krokowy ponoc sie go czysci ale tez niewiem jak bo ja mam razem z przepustnica ponoc

help
[ Dodano: 2008-05-24, 15:12 ]
aha wolne obroty to co slyszalem to tylko silniczek krokowy ponoc sie go czysci ale tez niewiem jak bo ja mam razem z przepustnica ponoc

- Lepik
- Berbeć
Panowie!
Mam identycznie to samo. Wolne obroty ok 600 (trzęsie budą) + zdarzyło się dwa razy, że trzymał 2000 bez duszenia gazu. Dziś byłem u mechanika, sprawdził (m.in.) komputerem i stwierdził, że kompem tego nie wyreguluje, że jest OK tylko, że wtryskiwacz poszedł na jednym cylindrze i stąd takie objawy. Aż mi się wierzyć nie chce, że to właśnie to...
Mam identycznie to samo. Wolne obroty ok 600 (trzęsie budą) + zdarzyło się dwa razy, że trzymał 2000 bez duszenia gazu. Dziś byłem u mechanika, sprawdził (m.in.) komputerem i stwierdził, że kompem tego nie wyreguluje, że jest OK tylko, że wtryskiwacz poszedł na jednym cylindrze i stąd takie objawy. Aż mi się wierzyć nie chce, że to właśnie to...
- holden-77
- Czytacz
heh no dziwna sprawa z tym wtryskiwaczem ja tez bylem u mechanika pod kompa mi podlaczyl i powiedzial ze golf 3 1,6 aee to takie obroty musi miec bo jak klime wlacze to o 200 obr/min mi podskoczy i bende mial z 640 na 840
no szczena opada co kraj to obyczaj holden jak wymienisz wtryskiwac to daj znac ok 
no szczena opada co kraj to obyczaj holden jak wymienisz wtryskiwac to daj znac ok 
- Lepik
- Berbeć
Witam panowie ja miałem takie obroty 600, pojechałem na komputer i wyszło ze silnik krokowy
wymieniłem z wymianą 500 pojeździłem tydzień wszystko ok ale dnia pewnego nie odpalił zaciagneli mnie do warsztatu stwierdził mechanik ze to kopułka i przewody wymieniłem na nowe wszystko ok do dzisiaj na skrzyżowaniu zgasł i nie odpalił dopiero po jakieś 10 minutach zapalił i na razie dobrze przejechałem 30 km i na razie nic .Co to moze być? Pozdro
wymieniłem z wymianą 500 pojeździłem tydzień wszystko ok ale dnia pewnego nie odpalił zaciagneli mnie do warsztatu stwierdził mechanik ze to kopułka i przewody wymieniłem na nowe wszystko ok do dzisiaj na skrzyżowaniu zgasł i nie odpalił dopiero po jakieś 10 minutach zapalił i na razie dobrze przejechałem 30 km i na razie nic .Co to moze być? Pozdro- cardozo
- Berbeć
cardozo napisał(a):Witam panowie ja miałem takie obroty 600, pojechałem na komputer i wyszło ze silnik krokowywymieniłem z wymianą 500 pojeździłem tydzień wszystko ok ale dnia pewnego nie odpalił zaciagneli mnie do warsztatu stwierdził mechanik ze to kopułka i przewody wymieniłem na nowe wszystko ok do dzisiaj na skrzyżowaniu zgasł i nie odpalił dopiero po jakieś 10 minutach zapalił i na razie dobrze przejechałem 30 km i na razie nic .Co to moze być? Pozdro
prawdopodobnie czujnik halla...
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
no zgadzam sie z cysiem to moze byc czujnik halla 140 zeta ale CARDOZO mam jeszcze jeden pomysl wez kup za 15 zeta przekaznik do pompy paliwa kurde niepamietam 167 chyba w mojim furaczu mi to pomoglo z gasnieciem ale nadal mam te obroty niskie helpos
[ Dodano: 2008-05-27, 21:24 ]
mam nadzieje ze ci to pomoze
[ Dodano: 2008-05-27, 21:24 ]
mam nadzieje ze ci to pomoze
- Lepik
- Berbeć
• Strona 1 z 1