Witam!
Mam problem z obrotami silnika, gdy zalacze silnik na luzie ma ich okolo 1000/min czyli w porzadku, jednak gdy przyjade kawalek i silnik sie zagrzeje obroty sailnika na luzie spadaja do okolo 700 i auto czasem gasnie, co moze byc tego przyczyna? dzieki za pomoc!!!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Bebzo28 u Ciebie nie bedzie syfu w przepustnicy bo masz monowtrysk więc benzyna z wtryskiwacza wyczyści całą przepustnice.
Najlepiej podłącz kompa i wtedy powinno ci wyskoczyć w czym problem.Ewentualnie może być problem z lewym powietrzem w dolocie.
Najlepiej podłącz kompa i wtedy powinno ci wyskoczyć w czym problem.Ewentualnie może być problem z lewym powietrzem w dolocie.
- KristoF
- Members
silnik lekko muli przy przyśpieszaniu POMOCY
Byłem na podłączeniu komputerowym . wygazało odrazu silnik krokowy
wymieniłemi go i narazie jest ok, cały czas utrzymuje 1000 obrotów.
[ Dodano: 2008-09-02, 20:48 ]
Koszt silniczka krokowego 100zł podłączenie do kompa 50zł montarz silniczka 20zł.
A dzisiaj jechałem do Gdańska jakieś 125 km w jedną strone było dobrze obroty na luzie w trakcie zmiany biegu nie spadały ucieszyło mnie to. Natomiast w trakcie rozpędzani samochodu wyczuwam minimalne chamowanie silnika ( szmery przyśpieszania tak to nazwe)
jedno sekundowe mulenie w ciskam sprzęgło i jest 1000 obrotów ( na poprzednim silniczku krokowym było to samno ale spadały obroty silnika z 1000 na prawie 300) a teras wolne obroty są cały czas na 1000 tylko w trakcie przyśpieszania są czasami delikatne przymulania.
Byłem u mechanika podejżewa ( czujnik połozenia przepustnicy) .
POMOCY POMOCY czy ktoś miał coś podobnego PISZCIE
wymieniłemi go i narazie jest ok, cały czas utrzymuje 1000 obrotów.
[ Dodano: 2008-09-02, 20:48 ]
Koszt silniczka krokowego 100zł podłączenie do kompa 50zł montarz silniczka 20zł.
A dzisiaj jechałem do Gdańska jakieś 125 km w jedną strone było dobrze obroty na luzie w trakcie zmiany biegu nie spadały ucieszyło mnie to. Natomiast w trakcie rozpędzani samochodu wyczuwam minimalne chamowanie silnika ( szmery przyśpieszania tak to nazwe)
jedno sekundowe mulenie w ciskam sprzęgło i jest 1000 obrotów ( na poprzednim silniczku krokowym było to samno ale spadały obroty silnika z 1000 na prawie 300) a teras wolne obroty są cały czas na 1000 tylko w trakcie przyśpieszania są czasami delikatne przymulania.
Byłem u mechanika podejżewa ( czujnik połozenia przepustnicy) .
POMOCY POMOCY czy ktoś miał coś podobnego PISZCIE
Bebzo288
-

Bebzo28 - Czytacz
• Strona 1 z 1