Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
OBROTY NIE SPADAJĄ
Witam, pojawił mi sie problem w moim golfiku (96 rok, 1.8, AAM, wersja GL). Od paru dni załuważyłem że obroty czasem zawieszają sie na 2tyś, nie zawsze, po przegazowaniu spadają na 1tyś, załuważyłem to po wymianie pasków - może mieć to związek z tym?? oraz wlałem ostatnio gorsze paliwo, proszę o odpowiedz i sugestie, Dziekuję!!
- jacekdl
- Berbeć
jacekdl sprawdz sobie tam z tyłu za obudową gażnika ida tam dwa takie przewody gumowe byc moze spadł a jak nie to tutaj one jeszcze dochodzą do obudowy filtra powietrza i jak ci mechanior zmieniał paski mogł zapomniec ich założyć pozdrowionka
Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
- przemo
- Badacz tematu
zaraz zaraz,
nie musi to być silnik krokowy czy raczej silnik prądu stałego (do dziś nie wiem) może to być wina uszczelki między kolektorem i przepustnicą. Jeśli dostaje się lewe powietrze obroty nie schodza.U mnie też tak było - po wymianie krokowca (zbieg okoliczności) obroty zostawały na 2000 nie zawsze. Okazało się że wystarczyło uszczelnić opisany element i bryka chodzi jak ta lala
nie musi to być silnik krokowy czy raczej silnik prądu stałego (do dziś nie wiem) może to być wina uszczelki między kolektorem i przepustnicą. Jeśli dostaje się lewe powietrze obroty nie schodza.U mnie też tak było - po wymianie krokowca (zbieg okoliczności) obroty zostawały na 2000 nie zawsze. Okazało się że wystarczyło uszczelnić opisany element i bryka chodzi jak ta lala
- jn
- Czytacz
-

MEDIASPORY - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1