a zaczelo mi sie to dziac jak zalaczyl mi sie ABS przy hamowaniu na sliskim. POMOCY. Co moze byc przyczyna:_(Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Obroty nie spadaja i pozostaja na 2000
Witam. Mam taki problem z moim autkiem ze obtoty utrzymuja sie na 2000. I nie spadaja
a zaczelo mi sie to dziac jak zalaczyl mi sie ABS przy hamowaniu na sliskim. POMOCY. Co moze byc przyczyna:_(
a zaczelo mi sie to dziac jak zalaczyl mi sie ABS przy hamowaniu na sliskim. POMOCY. Co moze byc przyczyna:_(Pozdrawiam wszystkich:-)
-

ADAS - Czytacz
odłącz kleme na 5 min i zobacz czy tak samo jest po zresetowaniu komputera jeśli nadal obroty będą stać na 2000 obr to może być wina silniczka krokowego 

- PabloSBT
- Members
jaki silnik
ABD(monowtrysk), AEX, APQ(wielopunktowy wtrysk)
widocznie przydusiło silnik przy hamowaniu i krokowy otworzył przepustnice zeby auto nie zgasło, normalne... teraz widocznie cos sie przyblokowało i masz 2000obr.
Jesli masz ABD to sprawdź silnik krokowy czy działa(najlepszy jest test VAGiem) albo kilka razy wyciągnij i włóż wtyczke do niego(na zgaszonym silniku)
Jesli AEX, APQ to czyszczenie i adaptacja przepustnicy, no i oczywiście test krokowego...
Najlepiej sprawdzić wszystko Vagiem
ABD(monowtrysk), AEX, APQ(wielopunktowy wtrysk)
widocznie przydusiło silnik przy hamowaniu i krokowy otworzył przepustnice zeby auto nie zgasło, normalne... teraz widocznie cos sie przyblokowało i masz 2000obr.
Jesli masz ABD to sprawdź silnik krokowy czy działa(najlepszy jest test VAGiem) albo kilka razy wyciągnij i włóż wtyczke do niego(na zgaszonym silniku)
Jesli AEX, APQ to czyszczenie i adaptacja przepustnicy, no i oczywiście test krokowego...
Najlepiej sprawdzić wszystko Vagiem
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
• Strona 1 z 1