Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Obroty a pedal gazu? Dziwne...
Pare dni temu kupilem golfa 1.6 benzyna z 94r. i mam taki dziwny przypadek, na postoju obroty mi strasznie faluja a natomiast w czasie jazdy czasem jak popuszczam delikatnie gaz to pedal mi sam delikatnie wpada w podloge i zaraz wraca.... Co to moze byc?
- Patricos87
- Berbeć
u mnie też tak się dzieje czasami jak auto schodzi z obrotów na biegu to pedał sam się lekko chowa a potem wracaPatricos87 napisał(a):popuszczam delikatnie gaz to pedal mi sam delikatnie wpada w podloge i zaraz wraca.... Co to moze byc?
co do falowania obrotów to może byc wiele przyczyn:
- uszkodzony silniczek krokowy
- uszkodzony czujnik temperatury cieczy chłodzącej
- źle wyregulowany TPS
- nawet brudna lub nieszczelna przepustnica
Najlepiej by było podłączyć na początku auto pod komputer i zobaczyć czy nie ma jakiś błędów zapisanych
A teraz tak na szybko to możesz zdjąć wtyczkę od czujnika temperatury chłodzącej i zobaczyć czy dalej będzie tak silnik falował na obrotach (jest on w króćcu wody który jest w bloku silnika przykręcony)
Trochę za mało informacji na temat silnika żeby więcej pisać
Na razie tyle sobie posprawdzaj jak nie pomoże to będziemy mysleć dalej
-

marcinkoz2910 - Members
teraz mi tak faluje ze az wali spalinami w kabinie...
Czy jest mozliwosc sprawdzenia krokowego? jak go odlaczylem z kostki to nie chcial odpalic, a jak go odkrecilem to dziwnie brzeczal po przekreceniu zaplonu ale dalej nie odpalil, jak go wsadzilem na swoje miejsce odjaral
Czy jest mozliwosc sprawdzenia krokowego? jak go odlaczylem z kostki to nie chcial odpalic, a jak go odkrecilem to dziwnie brzeczal po przekreceniu zaplonu ale dalej nie odpalil, jak go wsadzilem na swoje miejsce odjaral- Patricos87
- Berbeć
mam podobny problem opisany w poscie http://www.golf3.pl/topics36/sam-sie-wk ... +obrot%F3w jak dotąd wciąż takei zachowanei pozostaje zagadką!
- ci-nek
- Gaduła
• Strona 1 z 1