Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Niskie obroty pomożcie!
Witam, mam problem w swoim golfie z silnikiem 1600cm3. Mianowicie gdy silnik sie rozgrzeje to na biegu jałowym obroty spadaja tak na mniej wiecej 800obr/min auto wtedy cale drży. Obroty są za niskie i niewiem co jest tego przyczyna? jesli wiecie to napiszcie prosze co moze byc tego powodem?
- Brader
- Berbeć
u mnie pomogła wymiana podstawy wtrysku bo widocznie łapał lewe powietrze
spróbuj poruszać całym wtryskiem i zobaczysz czy coś się będzie z obrotami działo ewentualnie psyknij w okolice podstawy wd40, jeśli obroty się zmienią to wtedy trzeba uszczelnić. Tylko uważaj żeby Ci na kolektor wydechowy nie poleciało
spróbuj poruszać całym wtryskiem i zobaczysz czy coś się będzie z obrotami działo ewentualnie psyknij w okolice podstawy wd40, jeśli obroty się zmienią to wtedy trzeba uszczelnić. Tylko uważaj żeby Ci na kolektor wydechowy nie poleciało
-

mani51 - Members
ale lepiej nie ryzykować bo to przecież łatwopalne jest a skoro zaproponowałem użycie tego specyfiku przy gorącym silniku to myślę że moim obowiązkiem było też ostrzeżenie a już na pewno nie miałem na myśli problemów z plamami na kolektorze wydechowym 

-

mani51 - Members
mani51 napisał(a):taa, normalne jest że silnik trzęsie całą budą
AEE ma obroty na biegu jałowym od 650-750 (w VW) w Seatac trochę wyższe) dane producenta, poza tym jak nie miałeś do czynienia z AEE to nie pisz, że to niemożliwe bo przy tych silnikach jest wszystko możliwe
Znam to z autopsji
Imper napisał(a):moze normalne nie ale to normalny problem z AEE
Tu kolega odpisał Ci doskonale.
Pozdro
-

witus29 - Berbeć
witus29 napisał(a):poza tym jak nie miałeś do czynienia z AEE to nie pisz, że to niemożliwe
zabronisz mi?
a poza tym nie napisałem że to niemożliwe chyba że interpretujesz moją wypowiedź według jakiegoś innego klucza
Napisałem tylko że nie jest normalnym aby silnik ruszał całą karoserią i przyjąłem do wiadomości że jest to standardowy problem w silnikach aee
i nie unoś się bo nie ma o co
-

mani51 - Members
• Strona 1 z 1