Temat większości pewnie znany, tzn. niskie ciśnienie oleju, zakładam nowy temat, ponieważ nie mogłem nigdzie znaleźć rozwiązania mojego problemu, mówię również o innych forach, a więc do rzeczy.
Pacjent Golf 3 1.4 60KM rok 1997, kod silnika AEX, świeci się kontrolka niskiego ciśnienia oleju przy niskich obrotach, na ciepłym silniku (przy około 1000obr/min i więcej kontrolka już się nie pali)
Po pierwsze gdzie znajduje się czujniku niskiego ciśnienia i jaki ma kolor? Czujniki wysokiego ciśnienia (jezeli to w ogóle ten co myślę, ale miejsce się zgadza) jest niebieski
Po drugie jak w ogóle zmierzyć ciśnienie oleju, jeżeli ktoś wie to prosiłbym o napisanie punkt po punkcie również takie rzeczy gdzie podpiąć manometr itp
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- metrix
- Berbeć
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.4
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: Niskie ciśnienie oleju przy niskich obrotach, kod AEX
Kolor niebieski jest od niskiego ciśnienia właśnie, sprawdź jakie masz ciśnienie, jak będzie dobre to może się okazać że pierścień oporowy wału jest wyrobiony i do wymiany, ja to mam w swoim 1.6 aee, ciśnienie dobre, trochę większe od tego co ma być, ale jest mała nieszczelność i się od razu kontrolka zaświeca
- tdu1705
- Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: AEE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1