Witam.
Jestem właścicielem Golfa III 1.6 AEE Z 1995 roku. Od samego początku borykam się z falującymi obrotami, za które winę ponosi PRZEPUSTNICA. Próbowałem ją czyścić, adaptować, nic to nie dało. Kupiłem nowy zamiennik na allegro za 300zł i rozwiązałem problem.....na 12 000 kilometrów. Problem wrócił, pojawił się ponownie błąd VAG, informujący że nie jest możliwa adaptacja przepustnicy, a obroty znów zaczęły falować przy gorącym silniku. Kiedy jest mróz sytuacja jest inna - samochód gaśnie bez nogi na gazie dopóki się trochę nie zagrzeje...a mrozy już niedługo.
Proszę WAS FORUMOWICZE o radę. Muszę znowu kupić przepustnicę. Myślę o oryginalnej, ale nie wiem czy ma to sens. W Volkswagenie taka przepustnica kosztuje 1350 złotych, w Skodzie już tylko 850 zł. W jednym i drugim przypadku to całkiem sporo. Aczkolwiek jeśli miałbym pewność, że to rozwiąże problem raz na zawsze, to może warto zabulić. A może kupić używaną na szrocie czy kolejny zamiennik z allegro?
Co radzicie?
Proszę o pomoc.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mi sie wydaje ze lepiej na szrocie tam zaplacisz max tyle co za zamiennik a pewnie dluzej polata
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu
moze najpierw zastanowmy sie w czym jest proble... lecje paliwko caly czas na tej samej stacji paliw ?
Ja bym zrobil tak jak pisal kolega wyzje... nic z aso tylko :d szrot albo Dział Sprzedam i kupic cos uzywanego ale ze znaczkiem VW.
Ja bym zrobil tak jak pisal kolega wyzje... nic z aso tylko :d szrot albo Dział Sprzedam i kupic cos uzywanego ale ze znaczkiem VW.
-

K@mil - POMOCNIK

K@mil, a co ma jakosc paliwa do problemu z przepustnica a wlasciwie z jej sterowaniem gdzie w AEE nie ma wyodrebnionego silnika krokowego dla jasnosci dodam ze to jest silnik na wielopuktowym wtrysku wiec nie ma tam wtryskiwacza na klape przepustnicy... ja mialem ten sam problem z tym ze auto mi nie gaslo nadal tak jedze i tyle bo placic za nowa przepustnice mi sie nie usmiecha
-

Imper - Members
• Strona 1 z 1