nierówna praca ,skoki obrotów.pomocy!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez rafal9119 » 28 sty 2012, o 08:56

jak stoisz przodem do auta to jest po lewej stronie pod przepustnica

[ Dodano: 2012-01-28, 08:00 ]
napiz w google napewno znajdziesz
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

 

Postprzez DYLAN » 28 sty 2012, o 12:16

aha juz kojarze no zobaczymy najpierw pojade na diagnostyke i zobaczymy co wykarze
DYLAN
Czytacz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 15:06
Lokalizacja: ZACHODNIOPOMORSKIE

Postprzez rafal9119 » 31 sty 2012, o 08:44

i co kolego wiesz co mu dolega???? :-)
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez DYLAN » 31 sty 2012, o 18:16

witam mianowicie mechanik podłaczyl go pod kompa wykazalo 4 bledy m.in.sonda lambda i zawor filtra weglowego.wykasowal bledy ale dalej pozostaly blad sondy i zaworu.stwierdzil ze sonda niedziala wiec wymienilem na uzywke i byla sprawna ale dalej te same objawy chociaz moze troche lepiej.pozostal mi ten zawor do wymiany.zrobil mi tez adaptacje przepustnicy na nowo ale to nie to.teraz gdzie taki zaworek dostane?
DYLAN
Czytacz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 15:06
Lokalizacja: ZACHODNIOPOMORSKIE

Postprzez rafal9119 » 31 sty 2012, o 18:44

ten niebieski?
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez DYLAN » 31 sty 2012, o 19:46

dokladnie o to chodzi.wymieniałes to u siebie?a pokazywaloCi jakis blad przepustnicy? Obrazek
DYLAN
Czytacz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 15:06
Lokalizacja: ZACHODNIOPOMORSKIE

Postprzez rafal9119 » 1 lut 2012, o 08:27

wymieniałem bo zwarcie miałem w tej kostce 2 dychy płaciłem na szrocie. zadnego błedu nie było
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez DYLAN » 1 lut 2012, o 11:42

kurcze ja tez to wymienie a jak to nie pomoze to zostaje przepustnica chociaz zadnych bledow nie pokazuje ale nie wszystko moze wykazac komputer

[ Dodano: 2012-02-02, 16:48 ]
no i zaworek wymieniony i d..a dalej to pozostaje przepustnica i pozniej sterownik.

[ Dodano: 2012-02-02, 16:49 ]
i zaworek wymieniony bez jakichkolwiek zmian :-( pozostaje przepustnica i sterownik
DYLAN
Czytacz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 15:06
Lokalizacja: ZACHODNIOPOMORSKIE

Postprzez rafal9119 » 2 lut 2012, o 18:16

kolego ustaw jeszcze zapłoń na lampe a napewno obroty sie ustabilizuja dzis to zrobiłem i jak reko odjoł. szkoda ze tak pozno to zrobiłem bo juz tyle kasy wtopiłem ze szok. he
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez DYLAN » 2 lut 2012, o 20:46

a jakis przekaźnik jest odpowiedzialny za sterownik?jeśli tak to ktory?
DYLAN
Czytacz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 15:06
Lokalizacja: ZACHODNIOPOMORSKIE

Postprzez rafal9119 » 3 lut 2012, o 11:34

R3 trzeci przekaznik od lewej strony u samej góry.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez DYLAN » 3 lut 2012, o 16:35

no własnie u mnie nie ma takiego przekaźnika miejsce R3 mam puste.moze nie wszystkie golfy je maja moze te z wielopunktem nie mają?
DYLAN
Czytacz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 15:06
Lokalizacja: ZACHODNIOPOMORSKIE

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości