Mam Golfa III (1.8 75 Km)Variant.(GAZ)
Od pewnego momentu na zimnym silniku mi nie odpala - kręce go chyba z minute i nic.
Wymieniłem swiece - chodził przez jakiś czas no i pewnego ranka juz nie zapalil.
Co może by jeszcze przyczyną prosze o pomoc.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nie pali na zimnym
podgruba
- podgruba
- Berbeć
witam mam taki sam problem tez mi nie odpala na zimnym wymienilem juz kable wysokiego napiecia , kopulke,palec ,swiece ,cewke bo miala przebicie i byla peknieta i dalej to samo juz sam nie mam pojecia co to moze byc pozdrawiam
bialy
- slawek bialk
- Berbeć
Witam muj znowu jak nie odpalany z 2,3 lub 4 dni to tez sa klopoty z odpaleniem bo jak z dnia na dzien jest spoko i na rozgrzanym silniku pali tez bez problemu ale na zimnym
od czego to?
Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
-

farser - Czytacz
slawek bialk napisał(a):witam mam taki sam problem tez mi nie odpala na zimnym wymienilem juz kable wysokiego napiecia , kopulke,palec ,swiece ,cewke bo miala przebicie i byla peknieta i dalej to samo juz sam nie mam pojecia co to moze byc pozdrawiam
podmień od kogoś czujnik temperatury, może być z silnika 1,4 1,6 1,8. Czujnik temperatury jest odpowiedzialny za dawkę paliwa.
Sprawdź rezystancję czujnika przy kolejnych temperaturach silnika, warto zaopatrzyć się w termometr do 100 stopni:

-

prezesik - Members
Dziekuje wam zrobiłem tak piszecie ( kable , kopułke z palcem i czujnik temperatury) teraz pali od pirwszej strzały.
dzieki
[ Dodano: 2008-02-29, 08:33 ]
Za kable pod GAZ dalem 120 zl (GERU) za kopułke z palcem 50 zl a za czujnik (BOSCH) 55zl
dzieki
[ Dodano: 2008-02-29, 08:33 ]
Za kable pod GAZ dalem 120 zl (GERU) za kopułke z palcem 50 zl a za czujnik (BOSCH) 55zl
podgruba
- podgruba
- Berbeć
• Strona 1 z 1