Nie ma reakcji po przekręceniu .

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Nie ma reakcji po przekręceniu .

Postprzez Okonik5 » 24 cze 2013, o 20:06

Witam . Dziś jakieś 2 km od domu , zapaliło mi się ładowanie . Gdy dojechałem do domu , to tylko gdy auto stało to się to świeciło , natomiast gdy sie jechało to tego nie było . Po zgaszeniu auto , nie bylo wgl reakcji . Wyczyscilem klemy , sprawdzilem kable z alternatora , ale wszystko dobrze siedzi . Postał 2 godz , odpolił na dotyk , zgasiłem i znow nie było reakcji . Co to może być ?
Okonik5
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 10 mar 2013, o 00:33
Lokalizacja: Miasteczko Śląskie

Nie ma reakcji po przekręceniu .

 

Postprzez deusiwo » 24 cze 2013, o 20:27

Avatar użytkownika
deusiwo
Members
 
Posty: 1383
Dołączył(a): 9 wrz 2012, o 19:55
Lokalizacja: Wisła
Rocznik: 95
Silnik: ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Okonik5 » 24 cze 2013, o 22:22

A może to byc od alternatora ? Podłączyłem Aku , zapolił na dotyk , ładnie chodził , zgasiłem , chciałem znow zapalić , i już nic , ani nie jęknął .
Okonik5
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 10 mar 2013, o 00:33
Lokalizacja: Miasteczko Śląskie

Postprzez deusiwo » 25 cze 2013, o 11:51

A rozrusznik chodził? Jak nie to ściągnij osłone kolumny kierowniczej i tam za stacyjką masz taki dzynks do którego wchodzi wtyczka z kablami, dociśnij to do stacyjki w swoją strone i spróbuj zapalić, powinno działać, jak zagada to kostka do wymiany :) (no chyba że już Ci sie tak rozleciała że dociskanie nic nie pomoże :roll: ) Miałem podobnie, co do kosztów kupiłem najtańszą za 14zł i działa już od września, jedyny problem był taki że trzeba się troche namęczyć żeby to wymienić :P
Avatar użytkownika
deusiwo
Members
 
Posty: 1383
Dołączył(a): 9 wrz 2012, o 19:55
Lokalizacja: Wisła
Rocznik: 95
Silnik: ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości