nie wiem co sie stalo wracalem do domu podjechalem do sklepu zgasilem autko i jak wrocilem nie moglem zaailc.po dluzszej chwili udalo mi sie i dojechalem do domu.
godzine pozniej chcialem jechac do pracy golfik normalnie odpalil ale gdy juz chcialem wyjazdzac zgasl mi i od tej pory nie chce zapalic! moze mial ktos takie objawy prosze o pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

marcinkoz2910 - Members
zobacz czy idzie napięcie na cewkę, może cewka padła... jak masz omomierz to sprawdź cewkę wg tej instrukcji
Instrukcja
Instrukcja
-

Rot - Czytacz
po pierwsze weź sprawna świece i wepnij ją do przewodu WN co idzie bezpośrednio z cewko i zmasuj świece i sprawdź czy jest iskra jak bedzie to kopułka i i palec lub przewody WN (wymienia się wszystkie kable) a cewka jest zasilana 12V jest wpięta do niej 3 pinowa kostka jak jest na niej napięcie 12V (miernik lub próbowka na 12V) to znaczy że cewka zdechła
Napisz co sprawdziłeś pozdro
Napisz co sprawdziłeś pozdro
-

marcinkoz2910 - Members
też tak może byc ale dopuki nie sprawdzi tego co mu napisałem to nie możemy tego udowodnić do na zgaszonym silniku jest zawsze błąd halla a jak iskra będzie i paliwo też to czujnik Halla bedzie do wymiany bo podaje złe sterowanie na cewkerkowal napisał(a):pewnie czujnik halla to częsta awaria
-

marcinkoz2910 - Members