Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nagar w silniku
Mam taki problem odkręciłem wczoraj mise olejową a tam wszystko czarne, oblepiony caly silnik w srodku, wyglada jak nagar, co zrobić zeby to wyczyścic? Zrobić płukanke silnika? Czy tylko od dołu to przepłukać i zostawić? Miał ktoś cos podobnego?
-

paxstor - Members
Umyj miskę i to co jest widoczne po jej zdjęciu. Benzyna w zupełności wystarczy. Jak potem chcesz robić płukankę to już ryzyk fizyk. Pewność będziesz miał że syfu jest mniej, a wiec mniejsze ryzyko zatkania.
Przydałby się jakiś pistolet z pojemnikiem żeby pod Ciśnieniem umyć newralgiczne miejsca.
Przydałby się jakiś pistolet z pojemnikiem żeby pod Ciśnieniem umyć newralgiczne miejsca.
Pozdrawiam
-

arthorius - Badacz tematu
pablomed, silnik kupalem od PiJeya88, ogólnie silnik ładnie wygląda oleju tez nie brał, jeździł na 10W40 Mobilu, podobno jest z Włoch i to też obstawiam za przyczynę, czytałem ze dużo samochodów nawet nowszych z stamtąd tak ma, dlatego. A co do silnika to przemyje benzyną i potem płukankę i myślę ze będzie Oki 

-

paxstor - Members
• Strona 1 z 1