Spotkałem się z czymś takim na myjni samoobsługowej ale się boję. Czy ma to wpływ na elektrykę silnika bo wydaje mi się że chyba tak. No chyba że znacie lepszy sposób na umycie silnika.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Mycie silnika benz. myjką cisnieniową.
Mam pytanie. Czy ktoś próbował myć silnik myjką
Spotkałem się z czymś takim na myjni samoobsługowej ale się boję. Czy ma to wpływ na elektrykę silnika bo wydaje mi się że chyba tak. No chyba że znacie lepszy sposób na umycie silnika.
Spotkałem się z czymś takim na myjni samoobsługowej ale się boję. Czy ma to wpływ na elektrykę silnika bo wydaje mi się że chyba tak. No chyba że znacie lepszy sposób na umycie silnika.-

Admor - Czytacz
Więc powiem Ci tak kolego, że ja swojego dieselka nieraz myłem karcherem bez zakrywania kabli i innych przewodów. Z poprzednimi samochodami robiłem w taki sam sposób i ani razu nie miałem potem problemów......No ale z reguły nie powinno się tak postępować....wybór już należy do Ciebie.....
- wazki21
- Czytacz
-

Admor - Czytacz
re
Jest dużo lepszy i bezpieczniejszy sposób mycia silników. Są różne środki chemiczne. Ja kupiłem taki żółty płyn (15 zł) zpryskałem nim silnik, samo spłunęło z olejem i smarem, potem jeszcze dwa razy zpsikałem i jest czyściutki. Próbowałem myjką wysokociśnieniową to aparat zapłonowy się zalewa.
- przemo...
- Berbeć