Cześć, ostatnim tematem było wyciekanie oleju, dziś umyłem silnik z lekka, sprawdzałem odmę, okazała się czyściutka - zobaczymy po przejechaniu kilku kilometrów co z tego wyjdzie.
Mam kolejny problem, przy odpalaniu auto strasznie muli, parkocze jak traktor - nie reaguje na pedał gazu, po 10 sekundach dodawania gazu zaczyna reagować i zaczyna normalnie pracować, dodam jeszcze, że ostro kopci przy odpalaniu.
1.6 ABU
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sprawdz chwilowe spalanie na mfa jak masz. Przeplywka czysta czy brudna? Wiesz cos moze co z lambda?
Old Vw don't die, they just get lower
Golf 3 GTI I swear
http://www.golf3.pl/topics2/gofer-by-bart-vt44794.htm
Golf 3 GTI I swear
-

Bart - Czytacz
prezesik25 napisał(a):Jak umyłeś silnik to teraz zdejmij i wysusz kopułkę w środku oraz łączenia przewodów WN z kopułką, świecami i cewką - zamoczyłeś te elementy, jest gdzieś przebicie, dlatego chodzi tak a nie inaczej.
Umyłem tylko tam, gdzie były ślady wycieków, nic nie zamoczyłem, poza tym przed myciem odpalał tak samo.

- 1arturek1
- Czytacz
Kiedy wymieniałeś palec,kopułkę , kable WN ,świece , jaki jest stan układu WN?
Druga sprawa
Jaki ten dym jest , czy nie ubywa przypadkiem płynu chłodzącego, węże nie puchną?
Mogła strzelić uszczelka pod głowicą płyn dostaje się na tłok po dłuższym postoju i odpala nie na wszystkich garach , jak go wyrzuci załapuje i zaczyna równo pracować,
Druga sprawa
1arturek1 napisał(a): parkocze jak traktor - nie reaguje na pedał gazu, po 10 sekundach dodawania gazu zaczyna reagować i zaczyna normalnie pracować, dodam jeszcze, że ostro kopci przy odpalaniu.
Jaki ten dym jest , czy nie ubywa przypadkiem płynu chłodzącego, węże nie puchną?
Mogła strzelić uszczelka pod głowicą płyn dostaje się na tłok po dłuższym postoju i odpala nie na wszystkich garach , jak go wyrzuci załapuje i zaczyna równo pracować,

-

pietrasiak2 - Members
pietrasiak2 napisał(a):Kiedy wymieniałeś palec,kopułkę , kable WN ,świece , jaki jest stan układu WN?
Druga sprawa1arturek1 napisał(a): parkocze jak traktor - nie reaguje na pedał gazu, po 10 sekundach dodawania gazu zaczyna reagować i zaczyna normalnie pracować, dodam jeszcze, że ostro kopci przy odpalaniu.
Co do kopułki itd - nie mam pojęcia, kiedy był wymieniany, auto jest w moim posiadaniu od 9 miesięcy.
Co do płynu chłodzące, to chyba to - masz racje cieknie mi płyn chłodniczy od dłuższego czasu.
Przy wymianie uszczelki trzeba robić jeszcze jakieś dodatkowe rzeczy, czy zwykła wymiana wystarczy?
- 1arturek1
- Czytacz
Musisz dac glowice do planowania
przy okazji mozesz wymienic uszczelniacze, zrobic probe olejowa (sprawdzisz jak tam pierscnienie). Ogolnie to przy okazji mozesz silnik wyremontowac jesli bedzie trzeba 
przy okazji mozesz wymienic uszczelniacze, zrobic probe olejowa (sprawdzisz jak tam pierscnienie). Ogolnie to przy okazji mozesz silnik wyremontowac jesli bedzie trzeba 
Old Vw don't die, they just get lower
Golf 3 GTI I swear
Golf 3 GTI I swear
-

Bart - Czytacz
Planowanie, wymiana uszczelniaczy zaworów , wałka, wymieniłbym też rozrząd jak nie wymieniałeś po kupnie i nie wiem też jaki jest stan pompy wody, no i płyny czyli olei ,filtr oleju , płyn chłodzący , zainwestuj też w układ WN 

-

pietrasiak2 - Members
pietrasiak2 napisał(a):Planowanie, wymiana uszczelniaczy zaworów , wałka, wymieniłbym też rozrząd jak nie wymieniałeś po kupnie i nie wiem też jaki jest stan pompy wody, no i płyny czyli olei ,filtr oleju , płyn chłodzący , zainwestuj też w układ WN
Rorzrząd, pompa wody, olej, płyn chłodzący, filtry wymieniane po zakupie. Jaki koszt wymiany uszczelniaczy, planowania głowicy?
- 1arturek1
- Czytacz
• Strona 1 z 1