Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Mozna usunac temat
Mam dziwne objawy w moim starym golfie. Jak jade na 5 biegu i obroty sa rowne 2000 tys. to wyje i mruga kontrolka od oleju. W momencie dojscia do 2200 tys. obrotow objawy znikaja. Zastanawiam sie, czym sa spowodowane te objawy bo olej jest i niby powinno byc wszystko ok.
Ostatnio edytowano 13 lut 2012, o 21:48 przez Nervusek, łącznie edytowano 3 razy
- Nervusek
Jeśli zapal się kontrolka oleju oznacza to że spadło ciśnienie oleju w bloku silniku poniżej normy , wiem tylko tyle . Podejrzewam że już silnik nie trzyma ciśnienia oleju ponieważ jest już mocno zużyty...
>>>>> :::BLACK & WHITE ::: My Bandit <<<<<
Zapraszam Na moją stronkę
Zapraszam Na moją stronkę
-

patryk28091991 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nie strasz kolegipatryk28091991 napisał(a): Podejrzewam że już silnik nie trzyma ciśnienia oleju ponieważ jest już mocno zużyty..
mi sie wtdaje ze pompa oleju juz pada
zapewne dzieje Ci sie to dopiero po rozgrzaniu silnika do 90' i pojawia sie kontrolka olejowa tak?
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
predzej pompa siada kolezka tak mial wymienil olej ale nie pamietam na jakie oznaczenie tego oleju mial w silniku *aea*
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
ale na sam poczatek przygody
manometr on ci pokaże czy to pompa
manometr on ci pokaże czy to pompaJak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
Powiem tak:
-glowica zmieniona
-zawory nowe, docierane
-uszczelniacze nowe
-walek rozrzadu zmieniony
-popychacze zmienione
to zrobilem w przeciagu pol roku. Teraz cisnienia nie sprawdzalem, ale wczesniej bylo kiepskie przed remontem wiec co teraz, jeszcze gorsze? W ogole cos sie pieprzy z tym silnikiem. Zebym wiedzial to bym w zyciu ABU nie kupil
W AEK nie mam zadnych problemow (tfu, tfu, tfu..
)
Kupie 2 czujniki, zmienie i zobaczymy.
[ Dodano: 2012-02-11, 13:35 ]
Kupilem dwa czujniki nowe EPS i ciagle wyje i swieci kontrolka
Zaraz ide sprawdzic cisnienie na tlokach i zobaczymy.
[ Dodano: 2012-02-11, 16:08 ]
Sprawdzalem cisnienie na tlokach i 1-10, 2-9, 3-10, 4-10. Sprawdzalem to przyrzadem wlasnej roboty, wiec trzeba wziac poprawke na dokladnosc
dodam, ze zawory byly wymieniane i docierane.
[ Dodano: 2012-02-12, 19:22 ]
Dzisiaj zauwazylem, ze jak auto chodzi na wolnych obrotach to kontrolka nie wyje czyli nie ma cisnienia mniejszego jak 0.9 bar, bo taki mam czujnik. Zdjalem wtyke z czujnika wysokiego napiecia i nie wylo na odcinku gdzie wczesniej wylo.
Tak sobie jeszcze pomyslalem, ze silnik mogl chodzic wczesniej na 15w40, a ja wymienilem na 10w40 i stad to cisnienie?
-glowica zmieniona
-zawory nowe, docierane
-uszczelniacze nowe
-walek rozrzadu zmieniony
-popychacze zmienione
to zrobilem w przeciagu pol roku. Teraz cisnienia nie sprawdzalem, ale wczesniej bylo kiepskie przed remontem wiec co teraz, jeszcze gorsze? W ogole cos sie pieprzy z tym silnikiem. Zebym wiedzial to bym w zyciu ABU nie kupil
W AEK nie mam zadnych problemow (tfu, tfu, tfu..
)
Kupie 2 czujniki, zmienie i zobaczymy.
[ Dodano: 2012-02-11, 13:35 ]
Kupilem dwa czujniki nowe EPS i ciagle wyje i swieci kontrolka
Zaraz ide sprawdzic cisnienie na tlokach i zobaczymy.
[ Dodano: 2012-02-11, 16:08 ]
Sprawdzalem cisnienie na tlokach i 1-10, 2-9, 3-10, 4-10. Sprawdzalem to przyrzadem wlasnej roboty, wiec trzeba wziac poprawke na dokladnosc
dodam, ze zawory byly wymieniane i docierane.
[ Dodano: 2012-02-12, 19:22 ]
Dzisiaj zauwazylem, ze jak auto chodzi na wolnych obrotach to kontrolka nie wyje czyli nie ma cisnienia mniejszego jak 0.9 bar, bo taki mam czujnik. Zdjalem wtyke z czujnika wysokiego napiecia i nie wylo na odcinku gdzie wczesniej wylo.
Tak sobie jeszcze pomyslalem, ze silnik mogl chodzic wczesniej na 15w40, a ja wymienilem na 10w40 i stad to cisnienie?
- Nervusek
• Strona 1 z 1