chce zmienic autko na kombi bedzie potrzrebny mi dopracy kupic dizla czy benzyniaka i wstawic gaz co proponujecie ziomki pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc
wydaje mi sie ze benzyna z gazem jest to duzo abrdziej wadliwa opcja... sliniki vw TDI pozostaja dosc dynamiczne przy bradzo ekonomicznym spalaniu wiec diesel gora jak na moje
ale sa wytrzymalsze silniki niz benzynowe zwlaszcza z gazem bo gaz Ci wykonczy ten silnik... diesle zadziej sie psuja przy najmniej w srodowisku moich znajomych
ja bym wybrał TDI 1.9 w kombiku nie spalanie nie powinno znacznie przekraczac 6l/100km, a przy ekonomicznej jezdzie na trasie znam osoby ktore osiagnely nieco ponad 5,5l/100km, oczywiscie zalezy tez od rocznika i jak bym serwisowany taki samochodzik
Od niedawna mam Varianta 1.9 TD i szczerze polecam. To jest mój pierwszy klekot i w życiu już nie zamienię diesla na benzynę z gazem. Klika lat jeździłem na gazie i nie mam zamiaru do tego wracać. Filtry, parowniki, kłopot z butlą (lub kołem) itd, itp.
to tak ja ja nigdy nie zamienie na diesla albo samego benzyniaka ..jezdze autem z gazem od 18 roku zycia czyli 7 lat i nigdy nie narzekalem...no chyba ze na rosnace ceny gazu:P
***************************** VW GOLF MK3 by STINGER