Montaz filtra stozkowego

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Montaz filtra stozkowego

Postprzez DYM3K20 » 23 wrz 2010, o 20:11

Chce zalozyc filtr stozkowy do mojego golfika ;) Myslalem ze to proste aby zalozyc do standardowego dolotu i tyle, a tu patrze a do filtr oryginalnego ida 3 rury;/ Moze ktos powiedziec jak sie montuje taki filtr w takim golfie? I najlepiej jakiej firmy?? Jak mialem golfa 2 to nie bylo problemu:P Pozdrawiam
Avatar użytkownika
DYM3K20
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 wrz 2010, o 07:46
Lokalizacja: Kołobrzeg

Montaz filtra stozkowego

 

Postprzez BialyUst » 23 wrz 2010, o 20:29

po pierwsze podaj jaki masz silnik najlepiej kod silnika
Avatar użytkownika
BialyUst
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 3 lis 2008, o 21:31
Lokalizacja: GSL

Postprzez DYM3K20 » 23 wrz 2010, o 22:41

Jutro zerkne i podam kod silnika , pozdrawiam

[ Dodano: 2010-09-25, 12:18 ]
silnik posiadam o oznaczeniu ABS, prosze o opis a najlepiej jakas fote montazu, pozdrawiam
"Św. Krzysztof jest z nami do 120km/h , potem oddaje swoje miejsce Świętemu Piotrowi"
Avatar użytkownika
DYM3K20
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 wrz 2010, o 07:46
Lokalizacja: Kołobrzeg

Postprzez danny.tcz » 21 lut 2011, o 13:50

ja podepne sie pod temacik ....
chce niebawem wlozyc stozek do mojego ukladu ...
moj silnik to 1.4 ABD 92r co bedzie mi potrzebne to zalozenia filtra stozkowego do swojego golfa ??? czekamna porady
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez cichy » 21 lut 2011, o 14:08

mozna zamontowac stożek w oryginalnej puszcze wywalając podciśnieniową klapke i zaslepiając wlot do obudowy znad kolektora.

Mozna całkiem usunąć fabryczna obudowę ale wtedy trzeba pomyśleć nad jakimś odizolowaniem stożka od ciepła silnika.


W czym Wy macie problem? w każdym aucie robi sie to tak samo ;-)
Avatar użytkownika
cichy
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 07:16
Lokalizacja: LUBIN DLU

Postprzez danny.tcz » 21 lut 2011, o 14:42

problem jest w tym ze czytalem kilka postow na temat stozka i pisza ze jak zle sie zamontuje albo zle doprowadzi doplyw powietrza to straci sie moc ..
ja w swoim 1.4 nie mam mocy i jakby to jeszcze ucieklo to bym sie nie mogl nim poruszac :P:P
a chodzi glownie o dzwiek silnika ...
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez gello1 » 21 lut 2011, o 14:48

Zakładanie stożków nic nie daje. Było opisywane w wielu tematach.
Można tylko pogorszyć. Musi być wszystko wymierzone a nie tak że kupisz stożek "papierowy" na allegro założysz na dolot i już bajer :przestraszony: 10 KM więcej. To tak nie działa przez taki montaż można pogorszyć napełnianie cylindrów( w efekcie zmienia się charakterystyka silnika a zwiększa spalanie) zyskujemy tylko pomruk. Przecież jakby to było takie łatwe to każdy by robił.
Avatar użytkownika
gello1
Gaduła
 
Posty: 723
Dołączył(a): 31 sie 2009, o 15:51
Lokalizacja: LKS

Postprzez danny.tcz » 21 lut 2011, o 14:52

dostalem swego czasu od znajomego profesjonalny zestaw dolotowy do filtra stozkowego wiec doprowadzenia juz mam ... wiem ze najtanszych filtrow sie nie kupuje wiec troszke bym juz w niego zainwestowal .... nie chce podnosic mocy w moim vwozie chce zeby nabral pomruku ... o nic wiecej mi nie chodzi
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez lookasgolf33 » 21 lut 2011, o 17:20

chcesz zmienic brznienie swojego golfa-a musi to polegac na zalozeniu stozka??chlopaki maja racje,to ci da fajniejszy dzwiek ale nic poza tym,bedzie nawet jeszcze gorzej bo filtr bedzie ci sie nagrzewal,chcesz inny dwiek to zaloz sobie np jakis sportowy tlumik,ale nie tzw "rynne" czy tym podobne tylko jakis przyzwoity:)ja mialem stozek w swoim 1,4-dzwiek byl naprawde mily dla ucha ale to nie jest nic dobrego mowie ci:)
Avatar użytkownika
lookasgolf33
Gaduła
 
Posty: 431
Dołączył(a): 12 maja 2009, o 18:01
Lokalizacja: Sulów

Postprzez danny.tcz » 21 lut 2011, o 19:21

o jakiej "rynnie" mowisz ????
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez lookasgolf33 » 21 lut 2011, o 20:45

chodzilo mi o np jakis wiesniacki tlumik w stylu "dtm" czy cos takiego :-)
Avatar użytkownika
lookasgolf33
Gaduła
 
Posty: 431
Dołączył(a): 12 maja 2009, o 18:01
Lokalizacja: Sulów

Postprzez danny.tcz » 21 lut 2011, o 21:02

wiec co ciekawego ladnie wygladajacego bys polecil???
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Następna strona

- - - edukacja-wyzsza.pl



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości