Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
moduł zapłonu
Miałby ktoś może nr vw lub ogólnie jakiś numer modułu zapłonu? Jeśli to ważne mój silnik to 1.4 ABD Ja nie sprawdzę bo auto u mechanika a jak kupię sam będzie taniej To dość pilne potrzebowałbym do jutra. Za pomoc serdecznie dziękuję
Maciej
- macroz
- Czytacz
jest ci niepotrzebny żaden numer. Wszystkie 4-cylindrowe beznzynowe golfy III mają taką samę cewkę, moduł jest wbudowany do niej na stałe. Pnieważ golfów wszędzie pełno to poponuję pożycz od jakiegoś kumpla cewkę na próbę, dla pewności, to jest 5 minut pracy z podmianą, dwie śróbkimacroz napisał(a):Miałby ktoś może nr vw lub ogólnie jakiś numer modułu zapłonu? Jeśli to ważne mój silnik to 1.4 ABD Ja nie sprawdzę bo auto u mechanika a jak kupię sam będzie taniej To dość pilne potrzebowałbym do jutra. Za pomoc serdecznie dziękuję
- pablomed
- Members
Numer VW: 6N0 905 104
Intercars: firmy Beru 0040402001
Występuje w:AAM,ABF, ACC, ADY, ADZ, AEE, AEK, AEP, AEX, AFT, AGG
Jest jeszcze to:
Czyli, skoro tyle możliwości - to wymontować i z częścią do sklepu. Inaczej szkoda kasy.
Intercars: firmy Beru 0040402001
Występuje w:AAM,ABF, ACC, ADY, ADZ, AEE, AEK, AEP, AEX, AFT, AGG
Jest jeszcze to:
Czyli, skoro tyle możliwości - to wymontować i z częścią do sklepu. Inaczej szkoda kasy.
Ostatnio edytowano 18 sie 2008, o 23:22 przez Zico63, łącznie edytowano 3 razy
-

Zico63 - Members
co mogę powiedzieć, inne cewki ma tylko VR6. Różnice są w cewkach do golfa II. Do Golfa III sa takie same. Po co się kłócić, sa katalogi, jest ETKA. Jeśli znajdziesz mi różne numery do różnych trójek to przyznam ci rację i przeproszę za zamieszanie. Póki co tyle na ten temat.
- pablomed
- Members
nie złoście się na mnie, to są wszystko zamienniki tej samej cewki, ta ostatnia jest firmowana przez VW i robiona do 95, ta pierwsza jest robiona do VW i firmowana od 1995. Wszystkie do tych samych autach. Polecam ETKE lub jej wersje w necie Vagcat posprawdzacie sobie. A numerów zamienników nadawanych przez firmy je robiące to wiadomo że jest tyle co tych firmZico63 napisał(a):skoro tyle możliwości
[ Dodano: 2008-08-20, 21:29 ]

- pablomed
- Members
W żadnym razienie ma mowy o złoszczeniu się
, piszę tam że można kupić cewkę w dodatku różnych producentów ale i sam moduł, choć to chyba nie opłacalne. Ważne z mego postu jest tylko to: podmieniać z kolegami pojedynczymi częściami i po trafieniu - część do ręki i do sklepu!
, piszę tam że można kupić cewkę w dodatku różnych producentów ale i sam moduł, choć to chyba nie opłacalne. Ważne z mego postu jest tylko to: podmieniać z kolegami pojedynczymi częściami i po trafieniu - część do ręki i do sklepu!-

Zico63 - Members
• Strona 1 z 1