Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Migajaca kontrolka oleju przy 90 stopniach
Witam! Mam problem z moim golfikiem,a mianowicie po odpaleniu i nagrzaniu silnika do 90 stopni i przegazówce na postoju zaczyna migać kontrolka oleju.Dodam ze czujnik był wymienany,olej,filtr oleju i było ok.W czasaie jazy tez jest ok tylko na postoju po przegazówce i 90 stopniach zaczyna migac kontrolka.Czy powodem moze byc uszczelka pod pokrywa zaworów widaz ze jednak wybija tam troszke olej.Za pomoc serdecznie dziekuje.Golf 3 1996 r 1.6 AEE.
- Szymon20
- Berbeć
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam. Nie wiem czy dobrze kombinuję ale miałem podobną sytuację, silniczek też podobny. Po nagrzaniu olej robi się rzadszy i stąd silnik łatwiej traci szczelność, u mnie zawinił miedziany oring (taka jakby podkładka) pod czujnikiem ciśnienia oleju, nie leżał jak trzeba i w ogóle wyglądał na zużyty. Najzabawniejsze jest to że byłem z tym u mechanika który nic nie poradził a na usterkę trafiłem przez przypadek, odsłoniłem gumę z czujnika i zobaczyłem że jest cały zachlapany, wymieniłem to w 5 minut, przy okazji wsadziłem nowy czujnik.
Możliwe że przyczyna leży gdzieś indziej ale może akurat to to
Pozdrawiam
Możliwe że przyczyna leży gdzieś indziej ale może akurat to to
Pozdrawiam
-

Adzios - Czytacz
• Strona 1 z 1