Witam !
Dzisiaj po 10 dniach odpaliłem golfa 1.6 75km.
Zapalił na dotyk, lecz młygała kontrolka cisnienia oleju i zawór stukał ( chyba chodził tylko na 3 gary )
Po 4 minutach na wolnych obrotach problem minął.
Na nakretce wlewy oleju było duzo zóltej mazi i troszkę oszronienia w srodku.
Nigdy przedtem sie tak nie działo, teraz jest juz ok, stan oleju takze sprawdzalem przed uruchomieniem.
W czym tkwił problem ?
Tylko w tym ze auto nie uruchamiane przez 10 dni ?
Stało w garazu w którym było sredno ok -10 stopni.
Pozdrawiam!!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jezeli kontrolka oleju juz nie piszczy to bedzie ok.
Poprostu w oleju zebralo sie sporo wody, czujnik wpierw dostal wody zamiast oleju i zaczal piszczec - takie jest moje zdanie. Ale jak problemu juz nie ma to sie nie ma czym przejmowac.
Poprostu w oleju zebralo sie sporo wody, czujnik wpierw dostal wody zamiast oleju i zaczal piszczec - takie jest moje zdanie. Ale jak problemu juz nie ma to sie nie ma czym przejmowac.
-

prezesik - Members
u mnie był ten sam problem ale w ABF przez 30 sek mrygała mi kontrolka ale raczej to spowodowane było wieloma czynnikami w tym gestym olejem i dlugo nie odpalanym motorem!miałes juz taki przypadek wczesniej np w lato?
-

antonio - Badacz tematu
W lato nigdy. tylko teraz kiedy jest na minusie.
Dzisiaj te ten sam problem, musialem czekac 5 minut az motor sie zagrzeje i wtedy wszystko ok... dziwne bo w tamta zime tego nie było..
Olej mam Cstrol 10w40 jakby co..
Dzisiaj te ten sam problem, musialem czekac 5 minut az motor sie zagrzeje i wtedy wszystko ok... dziwne bo w tamta zime tego nie było..
Olej mam Cstrol 10w40 jakby co..
- da-w-id
- Czytacz
• Strona 1 z 1