Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
licznik wymiany oleju
Witam mam zamiar wymienic olej i na liczniku przejechanych kilometrow jest taki licznik ktory mi mowi kiedy mam wymienic olej - jak mam go ustawic kiedy juz wymienie olej?
-

e-piotrek - Czytacz
to ja wiem ze co 10-15 tys km tylko jak przekrecam kluczykiem w stacyjce to na liczniku przejechanych kilometrow pokazuje sie kiedy mam wymienic olej (tak mruga) no i jak mam ustawic ten licznik zeby niemrugal mi?
-

e-piotrek - Czytacz
no o tym nieslyszalem zeby sobie ustawic, jak mruga od oleju to oznaka ze jest zalamo oleju, byc moze niewiem, w starym gofie sprawdzalem to mozna bylo sobie istawic obrotomierz elektroniczny w niejscu gdzie pokazuje kilometry ale o oleju...
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
e-piotrek chyba ci o to chodzi kasowanie inspekcji poczytaj http://www.golf3.pl/-vt7752.htm#56082
das
-

das - Berbeć
nie da rady inspekcje są zakodowane i pokazują się co tyle km co ile mają się pokazywać jedynie byś musiał czekać aż Ci się OIL zacznie pokazywać na ekraniku i wymienić olej i skasować i komputer rozpocznie nowy cykl naliczania 15 000km, proste prawda?? pozdro 

-

marcinkoz2910 - Members
możesz ustawić mniejsze niż fabrycznie przyjęte wartości przebiegu i czasu...
a robi się to tak:
1) Włączyć zapłon (bez uruchamiania silnika);
2) Zwolnić przyciski przebiegu i minut zegara cyfrowego;
3) Na wyświetlaczu powinna pojawić się informacja "OEL 1,S", gdzie S wskazuje na tryb programowania (SET);
4) Wciskając kolejno przycisk przebiegu można odczytać następujące parametry: OEL 1,S - wartość przebiegu do zmiany oleju (fabrycznie 15000 km); OEL 2,S - wartość czasu do zmiany oleju (fabrycznie 12 m-cy); IN 01,S - wartość czasu do przeglądu rocznego (fabrycznie 12 m-cy); IN 02,S - wartość przebiegu do przeglądu dodatkowego (fabrycznie 30000 km).
5) Za pomocą dolnego przycisku (ustawiania minut) zegara cyfrowego można wyświetlać wartości w/w informacji. Kolejne przyciśnięcia przycisku będą powodowały wybór kolejnych (mniejszych) wartości do najmniejszej i ponownie od największej do najmniejszej. Wartość skoku to bloki co 1000 km dla przebiegu i miesiące (1, 2, 3, 4, 5, 6) dla interwału czasowego (możliwe są bloki 2 miesięczne).
6) Po wprowadzeniu nowych wartości wyłączyć zapłon
a robi się to tak:
1) Włączyć zapłon (bez uruchamiania silnika);
2) Zwolnić przyciski przebiegu i minut zegara cyfrowego;
3) Na wyświetlaczu powinna pojawić się informacja "OEL 1,S", gdzie S wskazuje na tryb programowania (SET);
4) Wciskając kolejno przycisk przebiegu można odczytać następujące parametry: OEL 1,S - wartość przebiegu do zmiany oleju (fabrycznie 15000 km); OEL 2,S - wartość czasu do zmiany oleju (fabrycznie 12 m-cy); IN 01,S - wartość czasu do przeglądu rocznego (fabrycznie 12 m-cy); IN 02,S - wartość przebiegu do przeglądu dodatkowego (fabrycznie 30000 km).
5) Za pomocą dolnego przycisku (ustawiania minut) zegara cyfrowego można wyświetlać wartości w/w informacji. Kolejne przyciśnięcia przycisku będą powodowały wybór kolejnych (mniejszych) wartości do najmniejszej i ponownie od największej do najmniejszej. Wartość skoku to bloki co 1000 km dla przebiegu i miesiące (1, 2, 3, 4, 5, 6) dla interwału czasowego (możliwe są bloki 2 miesięczne).
6) Po wprowadzeniu nowych wartości wyłączyć zapłon
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
• Strona 1 z 1