Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
leci olej
mam bardzo poważy problem. mam golfa 1,4 benzyna, niedawno był wymieniany blok silnika a 2 dni temu zaczął dymic bo po kolektorze leci olej, dałem do naprawy, powiedziano mi ze to miska olejowa, wymienili, odebrałem dzis i wycieki są jeszcze wieksze i dymi płonący olej, kropelki są na ziemii w lini prostej jak patrze na samochód z przodu to 6 sladów od najmniejszego z przodu do jawiekszego z tyłu i ten ostatni jest duzą plamą. czy ktoś moze miec pomysł co moze być przyczyną? olej leci tylko na ciepłym silniku. zapłaciłem juz 2200zł za blok i jakies tam czesci i dzis 300zł za miske i uszczelke. proszę o pomoc jeśli ktos wie co moze sie tam dziać
- Allwall
-

marcinkoz2910 - Members
plama pod samochodem dość spora ale nie widze dokładnie skąd leci, pojeżdze dzis po mechanikach, no przeciez jak juz tyle cześci jest nowych to moze leciec tylko z uszczelek albo jakiegos wężyka prawda?
[ Dodano: 2008-09-20, 08:34 ]
w zaznaczonym miejscu znajduje plamy oleju, te pierwsze kropki. następne są juz pod silnikiem.
[ Dodano: 2008-09-20, 11:03 ]
Rudy miał racje, znalazłem super mechanika specjalizującego sie w VW podniósł samochód, popatrzył i okazało sie ze leci z łączenia skrzyni z silnikiem. we wtorek mam odebrać to napisze czy juz jest ok, trzeba sie uczyć na błędach:P
[ Dodano: 2008-09-20, 08:34 ]
w zaznaczonym miejscu znajduje plamy oleju, te pierwsze kropki. następne są juz pod silnikiem.
[ Dodano: 2008-09-20, 11:03 ]
Rudy miał racje, znalazłem super mechanika specjalizującego sie w VW podniósł samochód, popatrzył i okazało sie ze leci z łączenia skrzyni z silnikiem. we wtorek mam odebrać to napisze czy juz jest ok, trzeba sie uczyć na błędach:P
- Allwall
• Strona 1 z 1