Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kuleje na jedna swiece
Świece nowe.Silnik nie chodzi równo czy wymienić przewody i kopułkę?? jak przewody to jaki są najlepsze?? 

Opal
- opal669880
- Czytacz
przebicie to jest na pewno....bo przez przypadek sprawdziłem heh czyli wymienię te przewody. A jakie są najlepsze słyszałem ze silikonowe są dobre to prawda??
Opal
- opal669880
- Czytacz
jesli twoje przewody posiadaja jeszcze na fajkach metalowe osłonki to je zdemontuj. i zobacz czy bedzie lepiej.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
takze polecam. spraedź najpierw czy to faktycznie przewody.... moze to kopółka jest winna. zobacz najpierw który gar nie pracuje. potem przełóz kable i jak nie bedzie pracował inny to wina przwodów. jak bedzie cały czas na tym samym garze to spr. kopółkei palec. nie czyśc styków bo to zwieksza odlagłośc miedzy nimi co zle wpływa na jakoś iskryWASKIVR6 napisał(a):a ja bym dodal ze ngk tez sa dobre.
cienkie spalanie paliwa-> mniej mocy.-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Acha okej jak trochę przeleci śnieg to zobaczę co tam jest grane bo narazie tak pada ze chyba garażu nie otworze;D.
Opal
- opal669880
- Czytacz
mam 1 wazne pytanko jak sprawdzic ktory gar nie chodiz ? jak sprawdzic kable ? itd
na słuch. odlacz kazdy przewod po kolei i sluchaj czy jest roznica w chodzeniu silnika
jak nie chodzi Ci na jedna to przy kazdym zdjetym przewodzie silnik bedzie jeszcze gorzej chodzil
Jak jestes odwazny mozesz odlaczac przewody jak golfik chodzi ale nie polecam bo nawet przez rekawice potrafi kopnąć... Najlepiej gasic autko zdjac, posluchac, zgascic zalozyc, zdjac nastepny kabel i znow zapalic
a drugi sposob to zrobienie pomiaru kompresji
ale jak silnik bedzie dobry a np bedzie uszkodzona swieca albo kabel to na kazdym tloku pokaze ze jest sprawnyOstatnio edytowano 24 sty 2010, o 13:28 przez K@mil, łącznie edytowano 1 raz
-

K@mil - POMOCNIK