Jakis czas temu byłem w sklepie po pasek i gość nie był pewien który to ma być do tego modelu i jak juz sprawdził to dał mi o oznaczeniu 6PK894 ale jak gdzies sprawdzałem później to powinien być chyba 6PK890 ?
czy ktoś rozjaśni, może wychodzi na jedno ? jak zawiozę do mechanika auto to chcę żeby wszystko szybko poszło
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Na Twoim starym nie widać oznaczenia? 4mm różnicy w długości to na upartego regulacją się zniweluje ( o ile będzie za długi, jak za krótki to nic nie zrobisz).
ja bym brał 6pk894 bo szukając po oznaczeniu na alledrogo dla 890 nic do golfa nie wpada a dla 894 tak, np:
http://allegro.pl/pasek-wieloklinowy-co ... 20584.html
ja bym brał 6pk894 bo szukając po oznaczeniu na alledrogo dla 890 nic do golfa nie wpada a dla 894 tak, np:
http://allegro.pl/pasek-wieloklinowy-co ... 20584.html
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
dzięki, też jak spojrzałem na alle to tak by wychodziło.
aha czyli w oznaczeniu to jest długość..nie jestem pewien skąd zapisałem 890 - byćmoże z obecnego kiedy jeszcze coś było widać, no ale skoro ten kupiony jest dłuższy i jak piszesz można doregulować to powinien być ok.
aha czyli w oznaczeniu to jest długość..nie jestem pewien skąd zapisałem 890 - byćmoże z obecnego kiedy jeszcze coś było widać, no ale skoro ten kupiony jest dłuższy i jak piszesz można doregulować to powinien być ok.
- przemke
- Badacz tematu
4mm to nie jest przepaść, mi raz babka sprzedała pasek do wersji z klimą a ten był ładne parę cm dłuższy i musiałem kupić inny. alternator jest na sprężynie i sam naciąga pasek
-

trollu - VIP
niestety przerabiałem temacik i 4 mm robi różnicę. Po prostu bardzo ciężko go nałożyć, nie mam pojęcia czemu te krótsze są sprzedawane jako odpowiednie do naszych silniczków ale jak napisałem - też się naciąłem a potem nakląłem, dopiero smarowanie mydłem pomogło
- pablomed
- Members
Mechanik nie miał czasu za bardzo i stwierdził, że obecny nie wygląda źle, nie widac przetarć czy pękającej gumy więc nagle mi raczej nie pójdzie i sprawa przełożona
jednak zapomniałem zapytać go jak się ma sprawa z wymianą tego drugiego mniejszego paska który tam jest obok - jak sie to nazywa i czy należy wymieniać oba ?
jednak zapomniałem zapytać go jak się ma sprawa z wymianą tego drugiego mniejszego paska który tam jest obok - jak sie to nazywa i czy należy wymieniać oba ?
- przemke
- Badacz tematu
ten drugi jest od napędu pompy wspomagania, ja bym wymienił oba, jak strzeli ten od wspomagania to konsekwencji chyba się domyślasz - odciski na dłoniach od kręcenia kierownicą
jak masz kanał czy jakiś podnośnik to sam możesz wymienić paski, to kilkanaście minut dłubania
jak masz kanał czy jakiś podnośnik to sam możesz wymienić paski, to kilkanaście minut dłubania
-

trollu - VIP
• Strona 1 z 1