Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kręci kręci i nie odpala;/
Witam mam taki problem wczoraj jechałem moim golfem 1.6 75km i nagle stracił moc , zgasiłem go i miał ciężko odpalić , gdy w końcu odpalił gdy chodził na wolnych to było ok a gdy chciałem go przegazować to od razu gasł , teraz tylko kręci i nie odpala nie wiem co jest nie tak;/
-

Chudy155a - Badacz tematu
Pierwsza sprawa to jaki masz model silnika (3-literowy skrót).
Druga sprawa to sprawdź, czy po przekręceniu stacyjki słychać z tyłu auta 2-sekundowe buczenie pompki paliwa. Jeżeli nie słychać to może być spalona pompka. Możesz to też sprawdzić zdejmując przewód paliwowy z wtrysku patrząc, czy po przekręceniu stacyjki podaje paliwo.
Druga sprawa to sprawdź, czy po przekręceniu stacyjki słychać z tyłu auta 2-sekundowe buczenie pompki paliwa. Jeżeli nie słychać to może być spalona pompka. Możesz to też sprawdzić zdejmując przewód paliwowy z wtrysku patrząc, czy po przekręceniu stacyjki podaje paliwo.
-

prezesik - Members
Chudy155a zobacz czy iskra jest , sprawdź jakie ciśnienie daje pompka paliwowa (czy wogóle jakieś daje) . 

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jak zmieniasz przewody WN to proponuję Beru.Wydasz więcej,ale nie pożałujesz.Mam takie ponad 2 lata i zero problemów.Chudy155a napisał(a):jutro jadę po nowe przewody od tego zacznę chyba .
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
carrie napisał(a):U mnie tak się działo jak w zbiorniku było mało paliwa. Wymieniłam pompkę paliwa bo wyła na wykończeniu i teraz jest ok.
Ale Paliwa mam prawie pełen bak a pompka normalnie ciągnie , przewody są zielone w środku do wymiany;/
[ Dodano: 2014-08-20, 21:43 ]
już wszystko dział zostały wymienione kable , cewka i jest ok

-

Chudy155a - Badacz tematu
• Strona 1 z 1