Witam mam taki problem tzn przy wlaczeniu zaplonu nie zapala mi sie kontrolka oleju,podczas jazdy tez..
Wczesniej bylo ok potem zaswiecala sie przy zapalaniu typowo,a teraz zero! A zadzialo sie to po dolaniu nie wielkiej ilosci oleju w celu jego uzupelnienia. Co to moze byc?? Brzeczyk mi padl tkze o sygnalach dzw. nie moge nic powiedzieć.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kontrolka oleju
Zipner
-

ZipnerOne - Berbeć
Ok w porzadku dzieki za przeniesienie. Generalnie za to bede zabieral sie jutro bo mam dzien wolny.
Zakupilem w razie czego nowy czujnik. bede informowwal na biezaco.
[ Dodano: 2013-02-20, 13:46 ]
Sprawdzilem bezpieczniki zarowki i wszystko ok! Mam zamiar zaraz wymienic jeszcze czujnik. Czy to moze pomoc? Jesli nie to ma ktos jeszcze jakies pomysly???
Zakupilem w razie czego nowy czujnik. bede informowwal na biezaco.
[ Dodano: 2013-02-20, 13:46 ]
Sprawdzilem bezpieczniki zarowki i wszystko ok! Mam zamiar zaraz wymienic jeszcze czujnik. Czy to moze pomoc? Jesli nie to ma ktos jeszcze jakies pomysly???
Zipner
-

ZipnerOne - Berbeć
Sprawdź wtyczkę kabla czujnika niskociśnieniowego. Przytknij styk do masy i włącz zapłon. jeśli kontrolka przy zapalaniu zaświeci to czujnik jest zwalony, jeśli nadal nie zaświeci - winne jest okablowanie lub licznik.
- pablomed
- Members
Zakonczylem nie dawno prace. Mialem na koniec jeszcze problem z zablokowanym pedalem gazu(zablokowala mi go filtr powietrza niewlasciwie przykrecony) Jak sie okazalo winien byl czujnik (firmy topran ) Po wkreceniu nowego kontrolka zaswiecila sie
Dzieki wszystkim za pomoc!
Zamykam temat. Pozdr.
Dzieki wszystkim za pomoc! Zipner
-

ZipnerOne - Berbeć
• Strona 1 z 1