A więc tak, niedawno zmienialem olej w moim golfie, i ostatnio w trakcie jazdy zdarza sie ze zaczyna mi mrugac kontrolka oleju, zamruga pare razy i gasnie, poziom oleju jest w normie. O co wiec chodzi??Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kontrolka oleju
Panowie mam problem i potrzebuje szybkiej diagnozy
A więc tak, niedawno zmienialem olej w moim golfie, i ostatnio w trakcie jazdy zdarza sie ze zaczyna mi mrugac kontrolka oleju, zamruga pare razy i gasnie, poziom oleju jest w normie. O co wiec chodzi??
A więc tak, niedawno zmienialem olej w moim golfie, i ostatnio w trakcie jazdy zdarza sie ze zaczyna mi mrugac kontrolka oleju, zamruga pare razy i gasnie, poziom oleju jest w normie. O co wiec chodzi??- WojtekC
- Berbeć
Za dobry (np. syntetyk po mineralu) lub za rzadki! Do tej pory był gęsty, może gorszy i drobne zużycie pompy nie wychodziło
-

Zico63 - Members
pół syntetyk tzn 10W40
ale to raczej może nie mieć znaczenia w mrugającej kontrolce. myśle że może to czujnik ciśnienia oleju????
ale to raczej może nie mieć znaczenia w mrugającej kontrolce. myśle że może to czujnik ciśnienia oleju????
-

arek ryba - Members
-

Zico63 - Members
Zico63 napisał(a):zbierzność w czasie z wymianą?
jakiś czas temu zmieniałem olej z 15w40 na 10w40 i niewiadomo skąd kontrolka zaczęła szaleć piszczeć i mrygać. okazało się że czujnik oleju zaczął ciec wierzchiem wymieniłem na nowy orginalny i od ponad roku wszystko ok. a męczyłe się z tym ze dwa miesiące zastanawiając się o co chodzi....
-

arek ryba - Members
• Strona 1 z 1