Witam
Czasem podczas jazdy zdarzalo mi sie ze kontrolka migala 2 razy i gasla,dzis wlaczyla sie i dzwonila wiec sie zatrzymalem.Po zgaszeniu i odpaleniu silnika kontrolka zgasla.Co moze byc przyczyna???
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ciśnienie oleju za niskie albo walnięty czujnik. na rozgrzanym silniku (80 st) przy 2000 obr ciśnienie powinno być min. 2 bary, jeśli jest mniejsze zaczyna migać kontrolka i brzęczyk drze japę. kiedy zmieniałeś olej, jaki filtr założyłeś?
daj Panie nisko i szybko
-

moher - Czytacz
Lvkasz, wymien czujnik cisnienia oleju, a napewno pomoże.
Zaczynaj od najtanrzych rzeczy wykrywac usterki
Zaczynaj od najtanrzych rzeczy wykrywac usterki
-

Legionista - Members
witam, dołączę sie bo mam podobny problem. przy temperaturze niecałe 90 stopni od czasu do czasu zapali sie lamka no i ten piszczacy sygnał, zgaszę silnik jak alarm cisnienia oleju przez chwilę sie nie wyłączy odpalę i po wszystkim, czasem wystarczy wysprzęglić i dodać gazu tez pomaga, a zaczęło sie to po wymianie oleju, wczeniej był Mobila pół-syntetyk, ale "fachowiec" w sklepie doradził Castrola tez półsyntetyk(nie wielka różnica wcenie a te same oznaczenia, nie wiem jakiej firmy filtr ale podejrzewam ze Filtron'a, a jeszcze jedno nie wiem czy to ma z tym związek ale nie pokoi mnie jeszcze dziwny dżwięk podczas jazdy na zimnym silniku, z rana oddaje głosy jakby gołąbek czy coś w tym stylu, po przejechaniu 2 km cichnie,co poradzicie??
- szaban
- Berbeć
szaban, napisałem na górze wymien czujniki dwa co sa na filtrze a dam ręke sobie obciąc ze to pomoże... częsta usterka Golfa...
[ Dodano: 2009-06-20, 16:07 ]
Lvkasz, wymien czujniki mówie ci.... daj znac jak poszło
A jak macie juz ujowe cisnienie to dajcie czujniki od VR-a i po sprawie macie
[ Dodano: 2009-06-20, 16:07 ]
Lvkasz, wymien czujniki mówie ci.... daj znac jak poszło
A jak macie juz ujowe cisnienie to dajcie czujniki od VR-a i po sprawie macie

-

Legionista - Members
wojtek070580 & Legionista na razie puki co zrobiłem to tylko mocniej ścisnąłem wsuwki na czujnikach bo były strasznie luźne. Nie wiem czy to to mogło być przyczyną ale na razie nie daje o sobie znać, zrobię więcej kilometrów po mieście to się okaże..dam znać bo to trochę niemożliwe aby przyczyną była taka błahostka
- szaban
- Berbeć