WITAM. Od jakiegoś czasu na rozgrzanym silniku na wolnych obrotach - 1000 obr.zapala się kontrolka ciśnienia oleju (nie brzęczy).Jak dodam gazu to gaśnie.
Ciśnienie nie było mierzone.
Pompa oleju?
Panewki?
Może ktoś z Was miał już taki problem i go rozwiązał.Chodzi mi o to, abym nie robił czegoś, czego nie trzeba.
Pomóżcie!!! Z góry dzięki.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

marcinkoz2910 - Members
Ja miałem podobny problem (pisałem też na forum o tym ) też wymieniłem ten czujnik ale nic nie dało więc postanowiłem zalać olej mineralny 15W40(gęściejszy) a miałem wcześniej wlany 10W40 i pomogło.Jak kupiłem samochód to w serwisie WV wlali mi 10W40 a miałem nabite juz 170tyś.km i kto wie czy ten licznik czasem nie był cofany , a przy takim przebiegu już powinno się pomyśleć nad gęśćiejszym olejem czyli 15W40.
-

e-piotrek - Czytacz
W sumie może i masz rację.Zacznę od najłatwiejszej rzeczy.
[ Dodano: 2009-02-05, 22:20 ]
Spróbuję od poniedziałku już coś działać.W wekeend akurat pracuję.Piszcie co wiecie. Jak się z tym uporam to Wam napiszę czy się naprawiło i co było przyczyną.
[ Dodano: 2009-02-05, 22:20 ]
Spróbuję od poniedziałku już coś działać.W wekeend akurat pracuję.Piszcie co wiecie. Jak się z tym uporam to Wam napiszę czy się naprawiło i co było przyczyną.
- baranek75
- Berbeć
Kolega też może mieć rację im gęstszy olej to przy niższych obrotach osiągane jest odpowidnie ciśnienie, rzadszy - wyższe obroty do uzyskania tego samego ciśnienia .... ja nie jestem pewny ale w moim dieslu chyba granicą jest 2mbar przy 2tys obrotów jeżeli jest mniej przy tym zakresie obrotów włącza się kontrolka .... najprostrze rozwiązanie sprawdzić czujnik i ciśnienie manometrem u mechanika .... czujnik wysokiego cisnienia przy podstawie filtra oleju (biały ?) , czujnik niskiego ciśnienia w głowicy (brązowy ? ) ... i to chyba z tym drugim masz problem
- morsdicti
- Members
• Strona 1 z 1