mateusz_918 napisał(a):dolanie to jak zrobić kloca i sie nie podetrzeć, a gdzie ten płyn co tam był się znalazł
mistrz! ale racja, jak juz coś się dzieje to ja bym zrobił przegląd całego układu hamulcowego. jakby nie było hamulce to nasze bezpieczeństwo i nie ma na czym oszczędzać. tarcze, klocki, odpowietrzniki, przewody
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
jedyne co w hamulcach muszę zrobic to odpowietrzyć ale to raczej nie moze być przyczyną palenia sie kontrolki od hamulca ręcznego.
A okablowanie moze byc sprawdzę to.
Martwi mnie jeszcze tak kontrolka oleju
nie piszczy jak mi akumulator padł bo kabelek od altelnatora sie urwał i nie ładował to mrygała ta kontrolka ale to tylko raz tak mialem kabelek od altelnatora zrobilem i cały czas sie pali kontrolka jak było wczesniej
jak kabelek sie urwał to na bank poszedł spinak, hmm kolego samo odpowietrzenie ci nic nie da, weź auto na płaski teren i na luzie popchnij i zobacz jak idzię czy ciężko czy nie, jak ciężko to rozbieraj i czyść no i zestaw naprawczy, a przy tym obejrzyj swoje przewody.
co do oleju hmm. tak jak kolega piszę albo pompa, albo czujnik walnięty. i to i to idzie sprawdzić.
W moim mk2 kr kiedyś to cały czas kontrolka oleju się paliła ale było wszystko sprawne czarna magia