Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kontrolka od oleju
Panowie mam pewien problem ze swoim autem. Ostatnio jak jest zimno przy odpalaniu na przykład rano wszystkie kontrolki gasną, a kontrolka od oleju dopiero za kilka-kilkanaście sekund. Dziś było jeszcze lepiej bo wcale nie chciała zgasnąć, w końcu zgasła potem pomrugała trochę chwile świeciła chwile nie i zgasła w końcu. Jak jest ciepły i go odpale to gaśnie zaraz i nic nie mruga. Co to może być. Olej oczywiście sprawdzałem, jest w normie. 
-

Lucas - Badacz tematu
K@mil napisał(a):Jak zimno to zanim olej dojdzied o czujników to potrwa pare sekund a w 1.6 czujniki sa wysoko
Może i tak, ale dawniej tak nie miałem. Gasła i był spokój. Dziś jeszcze to mruganie potem, tak jak mówiłem chwile świeciła potem na chwile gasła. Po jakichś 2-3 minutach jazdy zgasła całkiem.
djmarius gdzie tego czujnika szukać i ile możę kosztować mniej więcej orientujesz sie?
-

Lucas - Badacz tematu
Lucas napisał(a):djmarius gdzie tego czujnika szukać i ile możę kosztować mniej więcej orientujesz sie?
Sa dwa... jak stoisz przed silnikiem to pod pokrywa zaworów po lewej stronie (mozna powiedziec ze na wysokosc swiec)
Cena: kupisz i za 10zl szt. ale nie polecam lepiej kupic cos lepszego no i w takim samym kolorze
-

K@mil - POMOCNIK

Podepnę się pod temat bo mam trochę inny problem z kontrolką
po przekręceniu kluczyka ale przed odpaleniem kontrolka miga ciągle, po odpaleniu gaśnie, może ktoś wie co to może być 
po przekręceniu kluczyka ale przed odpaleniem kontrolka miga ciągle, po odpaleniu gaśnie, może ktoś wie co to może być 
Mój samochód: moj-golf/moj-golfik-1-4-t2418.html
-

sebik85 - Badacz tematu
niepowinna migać na zapłonie. Powinna się tylko świecić.
ale jak po odpaleniu gaśnie to luz.
I taka dobra rada. Olej to nie przelewki - jak są problemy z kontrolką to zalecam jechać do mechanika na sprawdzenie ciśnienia oleju. Jak będzie dobre to możecie problem naprawić sobie kiedy będzie wam się chciało. Bo nie zawsze kontrolka migająca oznacza jej uszkodzenie
ale jak po odpaleniu gaśnie to luz.
I taka dobra rada. Olej to nie przelewki - jak są problemy z kontrolką to zalecam jechać do mechanika na sprawdzenie ciśnienia oleju. Jak będzie dobre to możecie problem naprawić sobie kiedy będzie wam się chciało. Bo nie zawsze kontrolka migająca oznacza jej uszkodzenie

- killah
• Strona 1 z 1