Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
konieczny swap
odebrałem dzis autko od mechaniora po wymianie uszczelki pod głowice jest ok ale zmartwiłem sie jak powiedział mi ze na zeliwnym bloku silnika sa 2 wzery (fakt faktem nieduze) sprawdził kompresje i wogle motor ok jest i powiedział ze jezdzic dalej spokojnie moge ale jak bym chcial autko dla siebie na dłuzej to konieczny jest swap silnika bo nieopłaca sie tych wzerów robic .silnik 18 moge bez wiekszych problemów wsadzic tak mysle co robić???
-

bleky99 - Badacz tematu
Osobiście odradzam zmiane na wiekszy bo za duzo roboty. Duzo wiecej niz tylko samo przełożenie motorku. Jeżeli musiał bedziesz juz przekładac to raczej 1.8 ( są 2 rodzaje 75 i 90 KM). Jeżeli chcesz cos mocniejszego to lepiej kupić już gotowego golfa. MOże mało sentymentalne to ale taka prawda
Jak jest sprawunia to walić na gadu
- Piotr Bąk
- Czytacz
kazda zmiana silnika na mocniejszy niesie za soba koniecznosc wymiany niektorych czesci np: skrzyni biegow, przegubow, polosi itp itd
-

strzeliniasty - Members
panowie co do czesci mam wszytko bo mam jezdzace coorado o dostaje dosłownie wszytko co potrzebne (cale auto oprucz karoseri ) silniczek jak pisalem 1,8 G60 200km
schamowane kompresor dmucha jak tornado
ale wracajac to płety chodzi mi o to czy jest duzo rzezby itp czy pasuje wuzek czy jest problem z zamontowaniem pompy bo tam sprzegło jest hudrauliczne i ma abs i takie tam czkeam na jakies konkrety
schamowane kompresor dmucha jak tornado
ale wracajac to płety chodzi mi o to czy jest duzo rzezby itp czy pasuje wuzek czy jest problem z zamontowaniem pompy bo tam sprzegło jest hudrauliczne i ma abs i takie tam czkeam na jakies konkretyGrzech GD
- Grzech GD
- Czytacz
Ja zminialem z 1.4 na 2.8 vr6... roboty troszeczke jest...ale efekt koncowy to juz inna bajka
sam silnik pasowal bez problemowo. z zamontowaniem pompki do sprzegla troszeczke dubania... ale ogulnie wszystko prosto poszlo...
sam silnik pasowal bez problemowo. z zamontowaniem pompki do sprzegla troszeczke dubania... ale ogulnie wszystko prosto poszlo...Endrju...
-

fojermon - Czytacz