. Gdy stoję na światłach np. jest tak samo w momencie kiedy musnę pedał gazu tak by lekko naprawdę leciutko auto podgazowało to obroty sie normalizują w miarę. I takie problemy męczą mnie dopóki auto sie nie rozgrzeje. Jak już jest rozgrzane to zachowuje się powiem szczerze normalnie.Dziś jednak doszedł kolejny problem gdyż przy zmianie biegu z 2 na 3 a czasem na 4 auto nie chce przyspieszać muli go jakby odcięło gaz wciskam do oporu gazu i pupa trzeba kilka razy szybko powciskać to mi załapie wtedy i jedzie. A jak chce szybko ruszyć i załóżmy chce go kręcić powyżej 2300obrotów to czasem obroty rosną dalej a auto jedzie na luzie. Nie mam pojęcie co to może być gdyż silnik miałem robiony. Silnik krokokwy wymieniony + cewka nowa kable te od cewki do świec + świece nowe Wymienione płyny wszystkie uszczelkę pod głowica i ktoś ją *** wymienił i lekko wycieka silnik niby wyczyszczony cały był i nie mam pojęcia. Więc zanim pojadę do warsztatu to może tu mi ktoś pomoże zanim zacznę wydawać pieniądze na mechaników.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kolejny duży problem
Mam problem z silnikiem konkretnie jadę sobie jadę a nagle jak dam na luzik to me auto zamiast zmniejszyć obroty do nieco niżej niż 1000 i stać równo daje obrotów na 1800-2000
. Gdy stoję na światłach np. jest tak samo w momencie kiedy musnę pedał gazu tak by lekko naprawdę leciutko auto podgazowało to obroty sie normalizują w miarę. I takie problemy męczą mnie dopóki auto sie nie rozgrzeje. Jak już jest rozgrzane to zachowuje się powiem szczerze normalnie.Dziś jednak doszedł kolejny problem gdyż przy zmianie biegu z 2 na 3 a czasem na 4 auto nie chce przyspieszać muli go jakby odcięło gaz wciskam do oporu gazu i pupa trzeba kilka razy szybko powciskać to mi załapie wtedy i jedzie. A jak chce szybko ruszyć i załóżmy chce go kręcić powyżej 2300obrotów to czasem obroty rosną dalej a auto jedzie na luzie. Nie mam pojęcie co to może być gdyż silnik miałem robiony. Silnik krokokwy wymieniony + cewka nowa kable te od cewki do świec + świece nowe Wymienione płyny wszystkie uszczelkę pod głowica i ktoś ją *** wymienił i lekko wycieka silnik niby wyczyszczony cały był i nie mam pojęcia. Więc zanim pojadę do warsztatu to może tu mi ktoś pomoże zanim zacznę wydawać pieniądze na mechaników.
. Gdy stoję na światłach np. jest tak samo w momencie kiedy musnę pedał gazu tak by lekko naprawdę leciutko auto podgazowało to obroty sie normalizują w miarę. I takie problemy męczą mnie dopóki auto sie nie rozgrzeje. Jak już jest rozgrzane to zachowuje się powiem szczerze normalnie.Dziś jednak doszedł kolejny problem gdyż przy zmianie biegu z 2 na 3 a czasem na 4 auto nie chce przyspieszać muli go jakby odcięło gaz wciskam do oporu gazu i pupa trzeba kilka razy szybko powciskać to mi załapie wtedy i jedzie. A jak chce szybko ruszyć i załóżmy chce go kręcić powyżej 2300obrotów to czasem obroty rosną dalej a auto jedzie na luzie. Nie mam pojęcie co to może być gdyż silnik miałem robiony. Silnik krokokwy wymieniony + cewka nowa kable te od cewki do świec + świece nowe Wymienione płyny wszystkie uszczelkę pod głowica i ktoś ją *** wymienił i lekko wycieka silnik niby wyczyszczony cały był i nie mam pojęcia. Więc zanim pojadę do warsztatu to może tu mi ktoś pomoże zanim zacznę wydawać pieniądze na mechaników.-

GranuL - Gaduła
Tak kilka razy bo to w zimę było i strasznie mi akumulator padał więc na noc odłączałem klemy od akumulatora żebym nie miał problemu z odpaleniem. To jeśli ten silnik krokowy to znaczy, że będę musiał nowy kupić oryginalny? Bo ja mam oryginalny swój stary jeszcze Boscha i coś mówili, mi że można je naprawiać komputerem jakoś tam coś z likwidacją błędów to może w razie co skorzystać z tego starego silniczka? I mam pytanie czy na diagnostykę jak zajadę to mi po podłączeniu do tego ich kompa wykryją wady silnika, przyczyny czy to jest takie pi razy drzwi. Kumple mówią, że i tak by sprawdzić co się zepsuło to mechanik musi pogrzebać a podłączanie do kompa to tylko wyłudzanie pieniędzy. Co Ty o tym myślisz? 

-

GranuL - Gaduła
GranuL napisał(a):a podłączanie do kompa to tylko wyłudzanie pieniędzy.
oj z tym sie nie zgodze... jest tak jak napisal kolega wyzej... podjedz pod komputer, zaplacisz moze z 40 zl ale bedziesz wiedzial duzo wiecej na temat autka
jezeli wykryje Ci bledy to zawsze na forum mozesz znalezc co one oznaczaja-

pawel_ns - Members
Witam..czasu już trochę minęło..więc zapytam czy problem udało się rozwiązać? Bo u mnie wymiana silnika krokowego nic nie dala.. dalej jak jest zimny to sobie obroty robią co chcą i muszę go lekko przygazować żeby wrócił do normy..
tyle że czasem to muszę go do 4tys obrotów przygazować..
Pozdrawiam..
Tuńczyk
tyle że czasem to muszę go do 4tys obrotów przygazować..
Pozdrawiam..
Tuńczyk
- tuńczyk
- Berbeć
Panowie po wizycie u elektryka padła opinia jednoznaczna - wina silnika krokowego nie kupujcie tanich podróbek bo nie działają a jak już to przez jakiś czas. Niestety koszt mojego silnika krokowego czyli 6-cio pinowego BOSCHa wynosi 650zł czyli prawie fajne aluski hehe
. Mam stary silnik krokowy i okazało się, że nie jest najgorszy i jakoś sobie radzi jeszcze. Także winą mych problemów był silnik krokowy 
. Mam stary silnik krokowy i okazało się, że nie jest najgorszy i jakoś sobie radzi jeszcze. Także winą mych problemów był silnik krokowy 
-

GranuL - Gaduła