Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Klekotanie przy rozruchu
Witam,mam problem a mianowicie przy odpalaniu słyszę klekot silnika(podejrzewam zawory),problem znika po 1-2 sekundach,początkowo myślałem że marny olej zalałem(lotos 15w40) i po 7tys wymieniłem na castrola-również 15w40 ale problem nie znikł.Jest jakieś lekarstwo na to?Silnik to 1.8 ABS benzyna 235tys przebiegu, olej bierze w normie,nie kopci poza klekotaniem wszystko jest w porządku
-

piotr86 - Czytacz
to klekotanie masz tylko z rana? nie przejmoj sie tym bo to chydraulika nie pusciła dopiero jak olej pojdzie na zawory to jest cisza tak jak napisałes 1-2 sekundy pzdr.
Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
- przemo
- Badacz tematu
problemem może być zawór zwrotny w filtrze oleju - zmieniałeś go (chodzi o filtr a nie zawór) ale równie dobrze to mogą być popychacze z tym że ja bym się jeszcze za bardzo tym nie przejmował bo 1-2 sekundy to nie jest wiele, u mnie jakiś popychacz klekotał nawet po przejechaniu kilku km bo podczas remontu głowicy facet pozamieniał mi popychacze miejscami tzn wyciągnął je i nie ponumerował i póżniej nie wiedziałem gdzie który był i tak sobie pykało a w końcu przestało i już dawno tego nie słyszałem
-

mani51 - Members
ja jeżdżę na lotosie i u mnie klekotanie ustało a zaczęło się tak jak opisałem wyżej...niemniej jednak przy następnej wymianie przechodzę na elfa (tego polecił mi sprzedawca ) lub mobila bo lotosik po 10000 nie ciekawie wygląda tzn jest ciemny ale to też może być wina silnika bo znajomy leje go do nissana(też z gazem) i przy wymianie wygląda jak nowy
-

mani51 - Members
tak dokładnie klekotanie z rana to dupny filtr ja mam tak samo
koles mi sprzedałjakis frncuski filtr
i mam to samo teraz kupiłem orginał do mojego kosztował 22 zł a ta podruba 17
i w orginale vw jest stalowy zawór z uszczelka a w francuskim twarrdy plastik tylk o
koles mi sprzedałjakis frncuski filtr
i mam to samo teraz kupiłem orginał do mojego kosztował 22 zł a ta podruba 17
i w orginale vw jest stalowy zawór z uszczelka a w francuskim twarrdy plastik tylk o
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
faktycznie koniec świata to to nie jest,ale podejrzewam że samo sie to nie naprawi a lubie jak wszystko działa w 100% jak należy, i czy http://moto.allegro.pl/item434998969_le ... worow.html pomoże?
-

piotr86 - Czytacz
piotr86,
jak chcesz ale nie polecam bo bo szkoda silnika. poczytaj to choć nie do końca na temat ale też coś o tym
http://www.golf3.pl/topics9/spalanie-oleju-vt9480.htm
ciekawe co powiedzą zadowoleni kupujący jak następnym razem zmienią olej
1-2 sekundy to naprawdę jest nic i nie ruszaj tego
jak chcesz ale nie polecam bo bo szkoda silnika. poczytaj to choć nie do końca na temat ale też coś o tym
http://www.golf3.pl/topics9/spalanie-oleju-vt9480.htm
ciekawe co powiedzą zadowoleni kupujący jak następnym razem zmienią olej
1-2 sekundy to naprawdę jest nic i nie ruszaj tego
-

mani51 - Members
• Strona 1 z 1