pare dni temu wymienilem u mechanika kompletny rozrzad (pasek, napinacz, pompa), zmienilem tez olej (shell 15w40), od tego czasu przejechalem jakies 20-30km i teraz slysze ze silnik zaczol dziwnie pracowac, slychac taki rytmiczny klekot (w okolicach gdzie powietrze dochodzi do silnika) i mam wrazenie ze slychac tez jakies obcieranie z okolic paska (ale moze mi sie to wydaje), przed zmiania rozrzadu i paska silniczek chodzil cichutko, co sie moglo stac? <zalamka>
edit: dzwonilem do mechanika i on twierdzi ze to przez zmaiane oleju na inny (wczesniej byl mobil 15w40) i ze to moga byc popychacze hydrauliczne, myslicie ze ma racje ? ehhh
teraz najwazniejsze, co dalej robic ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ale gdyby zle ustawil rozrzad to czy takie objawy nie powinny sie pojawic odrazu ? a tutaj pojawily sie po 3dniach i przejechaniu okolo 30km, silnik pracuje rowno, obroty nie faluja, tylko ten klekot, ehhh no poprostu zalamka...
edit:
bylem u mechanika, sprawdzil rozrzad - jest wszystko ok
ten dzwiek ktory ja nazwalem klekotem, jest niby cykaniem, a powodem jest wtryskiwacz !
zbieg okolicznosc ? czy moze wymiana filtra paliwa spowodowala to cykanie wtryskiwacza ?
edit:
bylem u mechanika, sprawdzil rozrzad - jest wszystko ok
ten dzwiek ktory ja nazwalem klekotem, jest niby cykaniem, a powodem jest wtryskiwacz !
zbieg okolicznosc ? czy moze wymiana filtra paliwa spowodowala to cykanie wtryskiwacza ?
- kuracjusz
- Badacz tematu
oj ja wróce o tematu mam podobmy przypadek, zaczął mi równierz klekotać wiec udałem sie spowrotem do mechanika, dało mu ie ustawił poprawnie rozrząd. a teraz mam inny problem piszczy cis jakby jakaś rolka albo pasek, zaznacze ze rolki i paski miałem wszystkie wymieniane na nowe 
-

rogalkutno1 - Czytacz
-

rogalkutno1 - Czytacz
chłopaki nie robcie bałaganu - o swoich problemach piszcie tu http://www.golf3.pl/silniki-diesla-vf10.htm
nie mieszajcie diesla z benzyna
rogalkutno1, zdejmij pasek klinowy jeden i drugi - odpal silnik i zobacz czy dzwiek który cie załamuje bedzie dalej wystepował. jesli nie sporawdz rolke, napinacz , podzespoły
moze kwestia wymiany samego paska.
nie mieszajcie diesla z benzyna
rogalkutno1, zdejmij pasek klinowy jeden i drugi - odpal silnik i zobacz czy dzwiek który cie załamuje bedzie dalej wystepował. jesli nie sporawdz rolke, napinacz , podzespoły
moze kwestia wymiany samego paska.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
-

rogalkutno1 - Czytacz
• Strona 1 z 1