witam
mam takie problemy
-wogóle nie podnosi mi sie wskaźnik temperatury
-ogrzewanie mam słabe i w dodatku załancza sie w 2000obrotów a jak spadną do 1000 to dmucha zimnym powietrzem
-biały dym(para) nic za mną nie widac
może mi ktoś podac link do sciągnięcia schematy silnika 1.6 benz. 93r chciałbym wiedziec co gdzie jest.
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
http://www.golf3.pl/topics13/ksiazka-pd ... 648,15.htm
sprawdz plyn chlodzenia czy ci nie ubywa za mocno
sprawdz plyn chlodzenia czy ci nie ubywa za mocno
-

K@mil - POMOCNIK

wirus1011 napisał(a):ale troszke za dużo czy to może byc to??
nie jak wleje sie za duzo to to wyleci z boku...
Co do ogrzewania to moze byc nagrzewnica
dzis byl poruszany temat nagrzewnicy jak sprawdzic. wyciagnac poszukaj-

K@mil - POMOCNIK

najprostszym sposobem jest rozgrzanie silnika isprawdzenie dolnego węża idacego od chłodnicy.Jesli jest ciepły to wporzadku ,natomiast jesli zimny to prawdopodobnie termostat sie nie otwiera i do wymiany.wirus1011 napisał(a):a jak sprawdzic czy jest dobry??
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a czy termostat ma wpływ na ssanie??
dolna rura jest zimna to chyba jednak termostat. czy przez to ze termostat jest walniety to wskazówka od temperatury wogóle sie nie podnosi? czy na odwrót jak czujnik walniety to termostat sie nie włonczy?
czy z tego silnika z garażu moge wstawic termostat do tego w aucie??
silniki
[ Dodano: 2009-12-21, 14:08 ]
przełorzyłem czujnik temperatury cieczy z tego silnika w garażu do mojego w aucie (nie wiem czy dobrze ze tak zrobiłem) po przejechaniu ok 10 km wskaźnik temperatury pokazyawł 70 górna róra była goronca a dolna letnia ogrzewanie w aucie jakby lepsze.
moje pytanie brzmi czy donla róra też powinna byc goronca i czy temperatura nie powinna byc wyrzsza??
dolna rura jest zimna to chyba jednak termostat. czy przez to ze termostat jest walniety to wskazówka od temperatury wogóle sie nie podnosi? czy na odwrót jak czujnik walniety to termostat sie nie włonczy?
czy z tego silnika z garażu moge wstawic termostat do tego w aucie??
silniki
[ Dodano: 2009-12-21, 14:08 ]
przełorzyłem czujnik temperatury cieczy z tego silnika w garażu do mojego w aucie (nie wiem czy dobrze ze tak zrobiłem) po przejechaniu ok 10 km wskaźnik temperatury pokazyawł 70 górna róra była goronca a dolna letnia ogrzewanie w aucie jakby lepsze.
moje pytanie brzmi czy donla róra też powinna byc goronca i czy temperatura nie powinna byc wyrzsza??
- wirus1011
- Berbeć
Temperatura powinna być 90 st. Najlepiej wyjmij termostat i wrzuć go do gorącej wody, wtedy zobaczysz czy się otwiera czy nie. Jeśli silnik jest niedogrzany to nie ma czym grzać w środku.
"Some things are best left alone
VW Golf"
VW Golf"
-

virus_wrona - Badacz tematu
-

marcinkoz2910 - Members