Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kapitalny remont silnika 1.4 rocznik 91
Mam pytanie do Was drodzy forumowicze. a mianowicie ile moze wyniesc kapitalny remont mojego silnika w golfie 1.4 i czy zmieszcze sie w kwocie 2-óch tysiecy? chce dodac tez ze w tym momencie nie Pali w ogole. dzisiaj jechalem i w pewnym momencie zgasl. Jutro zobacze tak jak czytalem w innym temacie ze moze byc to czujnik temperatury
- tomek921
- Czytacz
jeśli wyjdzie , że masz połowę rzeczy do zrobienia jak ja w 1.6 (uszczelki srelki , rozrząd , korbowody , panewki itp) mnie wyszło koło 2 tys jeśli masz ten hajs i chcesz go wydać na remont kup drugi silnik.,.. ja jestem bardzo niezadowolony z tego , że poddałem się naprawie
-

IntruZZ - Czytacz
tomek921, kolego czego chcesz robić remont?Jaki jest tego powód?
Miałeś wcześniej problem z silnikiem?
Nie robi się remontu od tak o.
To,że golf zgasł podczas jazdy nie jest wyznacznikiem do remontu.
Posprawdzaj podstawowe rzeczy,czy pompa podaje paliwo,czy jest iskra,i napisz co i jak to coś zaradzimy.
Miałeś wcześniej problem z silnikiem?
Nie robi się remontu od tak o.
To,że golf zgasł podczas jazdy nie jest wyznacznikiem do remontu.
Posprawdzaj podstawowe rzeczy,czy pompa podaje paliwo,czy jest iskra,i napisz co i jak to coś zaradzimy.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sprawdz:
- iskre najlepiej na wszystkich swiecach ( wnioskuje ze wiesz jak to zrobic ) jesli nie bedzie iskry sprawdz tez połaczenia kabli do swiec, kopułki i cewki
- pompa paliwa poprzez odkręcenie węża doprowadzającego paliwo do wtrysku i kilkukrotne przekręcenie stacyjki
- Rozdzielacz zapłonu i kopułke rozdzielacza
- Kable wysokiego napięcia niech ktos pokręci rozrusznikiem a ty popatrz czy nie iskrzy z kabli. W sumie musiało by byc duzo przebic zeby nie zapalił ale sprawdz
- ogolnie w miare mozliwosci cały układ zasilający i zapłonowy
- iskre najlepiej na wszystkich swiecach ( wnioskuje ze wiesz jak to zrobic ) jesli nie bedzie iskry sprawdz tez połaczenia kabli do swiec, kopułki i cewki
- pompa paliwa poprzez odkręcenie węża doprowadzającego paliwo do wtrysku i kilkukrotne przekręcenie stacyjki
- Rozdzielacz zapłonu i kopułke rozdzielacza
- Kable wysokiego napięcia niech ktos pokręci rozrusznikiem a ty popatrz czy nie iskrzy z kabli. W sumie musiało by byc duzo przebic zeby nie zapalił ale sprawdz
- ogolnie w miare mozliwosci cały układ zasilający i zapłonowy
- K7
- Czytacz
• Strona 1 z 1