hejka mam pytanko rok temu kupiłem golfa 3 1.4 silnik benzyna chodził elegancko żadnych problemów z nim nie było jakiś tydzień temu zaczął mi szarpać jak go odpalałem to elegancko chodził po przejechaniuokoło 2 kilometrów zaczłą mi szarpać i obroty zaczeły mu skakać raz w góre raz w dół nie miał równych obrotów wymieniłem w nim filtr paliwa i filtr powietrza nic to nie dało wymieniłem w nim jeszcze świece i przewody do świec. Po wymianie zaczął mi chodzić jak ciqecento i nie ma wogóle mocy , a w dodatku zalewa mi świece. Prosze pomóżcie mi bo nie wiem co mam robić z góry dziekuje za pomoc i porade
hej piotrze mam pytanko dlaczego wczasie jazdy jak jade to wszystko jest ok a jak tylko tylko poszczam na luz to to zapala mi sie lampka od oleju a nawet czasami piszczy jak dodam gazu to przestaje migać a temperature wskazuje mi 90 stopni to normalną mam temperature tak mi sie bynajmniej wydaje wczym moze występować problem
widocznie masz za malo ojelu... bo gdy jedziesz to olej jest w obiegu i pracuje jak puszczasz na luz to opada i zapala sie kontrolka...po prostu dolej oleju
Witam .wszystko wskazuje na zużytą pompe oleju. Podskocz do mechaniora niech sprawdzi ciśnienie oleju.Kolegapiotr0488, trochę błędnie to wyjaśnił,mianowicie olej jest w obiegu wymuszonym i cały czas ma ciśnienie,na wolnych obrotach niższe na wyższych wyższe.Jest jeszcze możliwe uszkodzenie czujnika ciśnienia oleju.