Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Ja mam golfa 1.8 90KM Variant i po miescie pali mi max 10 a na trasie nawet ponizej 7, ale wymienialem miesiąc temu rozrzad wiec moze to byc przyczyna takiego unormowanego spalania, ale szczerze muwiąc 12 litrów to dla mnie lekka przesada.
- murzyn
- Berbeć
polecam sprawdzic filtr popwietrza, a co do 12 litrów to może być norma. jeżeli robisz krótkie odcinki może być i węcej.
- Ptaszek444
- Berbeć
Ale Panowie pamietajcie o tym ze jak juz liczycie ilosc spalonego paliwa przez waszego golfa to musicie brac pod uwage to ze wskazowka na rezerwie wskazuje czesto bledna ilosc paliwa w zbiorniku, czyli poprostu przeklamuje. To juz taka cecha charakterystyczna wskaznika w golfie III. Polecam robienie tego na nieco pelniejszym baku. Wtedy wasze wyliczenia beda blizsze prawdy. Pozdrawiam
- AndHrut
- Berbeć
wszystko zależy od stylu jazdy, też mam 1.8 90 koni i jak jeżdżę delikatnie co mi sie rzadko zdarza to spali 7-8 w cyklu mieszanym a jak jeżdżę szybko (częste wyprzedzanie itp) to ok 10-13 także to zależy od ciebie
-

Bartek19mm - Berbeć
Ostatnio zrobiłem 50km na trasie i 50 km na miescie - i wziąl 9,5 litra, wiec chyba wszytsko jest normalnie, wychodzi na to że na trasie nie powienien s[alić wiecej niż 8 - to byłoby już ok, za miesiąc kolejne badanie:)
- Tongpo
- Czytacz
To jak to bylo z tym wskaznikiem ? Bo ja mam golfika 1.4 i raczej jako biedny student trzymam sie blizej rezerwy i moze faktycznie moje obawy sa bezpodstawne, bo wyliczylem ze spalanie to ok. 10 l w miescie... . Wskaznik ominal juz czerwone kreski i zbliza sie do bialej, a autko dalej jezdzi. Ile KM moge przejechac na rezerwie ?
::: GOLF III :::
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt2289.htm - Moja Golfinka
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt2289.htm - Moja Golfinka
-

Pawelooo - Czytacz
Re: Jakie spalanie
Witam...tez jestem szczesliwym posiadaczem golfika 3 1.8 GT 66KW (90 KM)
Mam komputer pokladowy prosty bo prosty ale pokazuje spalanie.....
zrobilem juz troche trasy i miasta... i tak to u mnie jest: w miescie spali czasem nawet do 10l jak go cisne, natomiast w trasie, przy predkosciach 110-120 potrafilo mi zejsc do 6,3 litra ( 2osoby na pokladzie, bez bagarzow, przy pelnym stanie ok 6,8 litra)
[ Dodano: 2008-09-21, 03:34 ]
sprawdz cisnienie opon jak pisali i filtr powietrza tez by pasowalo;) oprocz tego moze byc sonda lambda jak masz wyjarany katalizator, wtedy blednie odczytuje mieszanke spalin i blednie dawkuje paliwo komp w twoim golfie. pozatym jak masz 90 KM to nie ładuj blyszczacych alusow 15 cali z kapciami 195/50/15 tylko 185/60/14 cali, to w zupelnosci starcza i paliwo w baku zostaje;)...mniejszy opor toczenia:)
Mam komputer pokladowy prosty bo prosty ale pokazuje spalanie.....
zrobilem juz troche trasy i miasta... i tak to u mnie jest: w miescie spali czasem nawet do 10l jak go cisne, natomiast w trasie, przy predkosciach 110-120 potrafilo mi zejsc do 6,3 litra ( 2osoby na pokladzie, bez bagarzow, przy pelnym stanie ok 6,8 litra)
[ Dodano: 2008-09-21, 03:34 ]
Tongpo napisał(a):Shuitttt...a co może być przyczyną takiego spalania??
sprawdz cisnienie opon jak pisali i filtr powietrza tez by pasowalo;) oprocz tego moze byc sonda lambda jak masz wyjarany katalizator, wtedy blednie odczytuje mieszanke spalin i blednie dawkuje paliwo komp w twoim golfie. pozatym jak masz 90 KM to nie ładuj blyszczacych alusow 15 cali z kapciami 195/50/15 tylko 185/60/14 cali, to w zupelnosci starcza i paliwo w baku zostaje;)...mniejszy opor toczenia:)
- kwiatek-13
- Berbeć